Kapitalist bir toplumda çalışma, tüm entelektüel yozlaşmanın ve her türlü organik bozukluğun sebebidir.
“Emek kapitalist sistemde alınır-satılır bir meta haline geldiği anda,insan kendi emeğine yabancılaşmaya başlar.”
Sayfa 88 - Mecra kitap·Kitabı okuyor
Reklam
64 syf.
·
Puan vermedi
Küba asılı Fransız sosyalist eylemci ve düşünür "Paul lafargue"tembelik haki'nda sanayilesmeyle birlikte insanı baskı altına alan, onun basit bir çarşka dönüştürüp kölelik düzenine uymaya zorlayan kapitalist ahlaka ve sisteme keskin eleştiriler getirir. "Çalışma aşkı" diye tuhaf bir deliliğe tutulmuş insanın.aşiri çalışma sürelerinden dolayı düşünme aralığı bulunmadığı ve kendine dair bilinç gelistirmedigi için hem özüne hem doğaya yabancılaştığını, yaratıcılığını yitirdiğini ve yozlastığını söyler. Tembellik Hakkı.insan emeğinin nasıl sömürüldüğünü cesurca ortaya koyan sindire sindire okumaya hak eden bir eserdir.
Tembellik Hakkı
Tembellik HakkıPaul Lafargue · Alter Yayıncılık · 201911,9bin okunma
İnstagramda bunu paylaştım diye . " Feminizm kadınları yüceltme adı altında ortaya çıkmış bir kapitalist düşünce sadece. O yüzden keyfine bak boş ver böyle şeyleri " mesaji aldım. 😅
Merve Çiftçi

Merve Çiftçi

@merve_cftc
·
Erkeklerin tarih boyunca pek çok yeniliğin ön saflarında yer almasının nedenlerinden biri sadece kadınların eğitim eksikliği değil, aynı zamanda kadınların evdeki ev içi ve duygusal işlerin çoğunu üstlenmesi nedeniyle erkeklerin zamanlarını daha iyi değerlendirebilme özgürlüğüne sahip olmalarıdır.
Rosalind Miles
Rosalind Miles
Atatürkçü olarak, okul boyunca, bir Atatürk sonrası Atatürkçülüğünün kalıbına sokmuşlardı beni; çağdaşlaşma sorununu, çağdaş yöntemlerle ulusal uygarlık bileşimi yapmak diye değil, batılı kapitalist ülke­lere benzemek diye anlatmışlardı. Bu yüzden geçmişimize burun kıvırıyor, kendimizden olanı küçümsüyor, batıcılığı herkes gibi ben de batılılara öykünmek diye alıyordum.
Sayfa 10
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.