Öyle tepeden, öyle kendini bilmeden bakanlar, İçimizi kemiren zalimlerdir. Onları bakışlarından tanı.
Sayfa 33 - Kafka dergisiKitabı okuyor
Reklam
Sense mutlak bir hükümdar gibi davranır, yüksek rütbeli saray nazırlarının sundukları bilgilerle yetinerek halka inmez, onun sesine kulak vermezsin. Kendi içine dal. Ruhunun derinliklerine in. İlkin kendini tanı. Sigmund Freud - Psikanaliz Üzerine
İnsanları Yönetmek
Bir kaç seminer ve ezberden ziyade farkındalık yaratan fikirlerden sonra insan iletişimine bakışım çok değisti. Derdim insanlar nasıl bu kadar arkadaşlık edinebiliyor. Fikrin uysa yaşantı uymadığı için bir olamıyorsun. Yaşantısı uysa mizacı uymaz. Anlaşılan o ki bugün arkadaşlık , dostluk , hatda sevgili bile sadece menfaat ve çıkarmalarımız üzerine kurulu bağlarımızdır. Bu bağları sıkı tutmak için kimi zaman fedakar kimi zaman baskın olmak gerekir ve bunların yerini bildiğinizde , sosyal çevrede bir güc edinirsiniz. Bu güc sizi yansıtır. Kendini tanı: Ne yapacağınızı düşünürken yaptığınız tutumların sizinle özümser durması gerekir. Kendini yönet: Kararlı duruş ile Duygularını ve mantığını kontrol et Cevreni tanı: Cevrenin sendeki yerini iyi bil. Cevreni yönet: Cevrene karşı be zaman nasıl tutum sergilemen gerektiğini bil.
Wittgenstein, "Üzerinde konuşamayacağın şey hakkında sus!" dedi. Beceremedim. Sokrates, "Kendini tanı!" dedi. Tanıyamadım. Annem, "Allah akıl fikir versin!" dedi. Vermedi Allah akıl fikir.
Kendisi hakkında bilgisiz olan cahil kişi! Nasıl olur da sen, senden başkasını tanımaya can atarsın? Önce kendini tanı bakalım.
Reklam
Kendini tanı.. ( .... ) Çevreni tanı.. (mekânın sirâyeti şurada) Kaderini tanı..(..... )
Lal

Lal

@Misso
·
17 Nisan 14:31
Mekanların, sokak ve caddelerin duygusu yok mu sanırsınız?
Kasabada pazar kurulan meydanın bile alabildiğine hüzünlü bir görünümü vardı.
Sayfa 210 - Fayton, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
İnsan dünyaya geldikten sonra kendi seçimleriyle benliğini oluşturma, özünü inşa etme düşüncesi Hikmet'in tuhaf, absürt, acıklı hallerinde dışlaşır. Hikmet'in kendini bulma yolunda attığı adımlar, romanın tamamına yayılır. "Kendimize acıyacağımıza kendimizi tanıyalım albayım,' dedim. 'Kendini tanı derler ya; bu sözün gerçek önemini kavrayalım.'" Atay'ın kahramanına "Benol" soyadını seçmiş olması bu bağlamda hatırlanmalıdır.
Sayfa 60 - KetebeKitabı okuyor
Alıntılar ### Savas bir ulkenin baş sorunu ölüm kalım yeri var olmaya da yok olma yoludur Sayfa # 1 İnsanca ama disiplinle yönetmek kesin başarı demektir Sayfa # 28 Dusmanini ve kendini tanı ve tehlikesiz bir zafer kazan ! Göğü ve yeri tanı ve her savaştan zaferle cik Sayfa # 31 Bir anlık öfke zamanla yerini mutluluğa bırakır ofeknin sıcaklığı ise zamanla geçer ancak bir ülke yok olursa geri dönüş yoktur ve ( savaşta ) ölenleri de kimse geri getiremez :( Sayfa # 40
Reklam
Düşmanını ve kendini tanı ve tehlikesiz bir zafer kazan, göğü ve yeri tanı ve her savaştan zaferle çık.
Sayfa 31
Kendini tanı, ey insan kılığındaki tanrısal soy !
‘Kendimize acıyacağımıza kendimizi tanıyalım albayım,’ dedim. ‘Kendini tanı derler ya; bu sözün gerçek önemini kavrayalım.’
İletişim Yayınları
Gün ağarırken yatağımda, dizlerimi ellerimle sararak oturmuş, başka bir şey bulamadığım için kendimi tanımaya çalışıyorum. "Kendini tanı!" Mükemmel, yararlı bir öğüt; yazık ki eskiler, bu öğütten faydalanmanın yolunu gösterememişler.
Resim