Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Cennet şuuru, huzursuzluk ve melankolik ruh halinin reçetesidir. O cennet ki, orada onlara diledikleri herşey var, orada ebedi yaşayıp giderler. Bu nimet Rabbinin insan için, her zaman istenmeye değer bir vaadidir.
Kim Allah'ın kelamını akıl kulağı ile dinler ve kalp şuuru ile inceleyip kavrarsa, bu buyruk­ larda -şiir olsun nesir olsun- başka bir sözde bulamayacağı ölçüde kavram zenginliği, haz, hidayet ışığı ve kalp şifası bulur. Kim seher vakitleri gibi, rekat secdeleri gibi ve namaz sonraları gibi meşru za­manlarda dua etmeyi devamlı bir alışkanlık haline getirirse, artık ge­rek özleri ve gerekse bir kısım nitelikleri bakımından bid'at olan dua­lara gerek duymaz olur."
Reklam
192 syf.
·
Puan vermedi
Eskimeyen Köhne Zihniyet
Osmanlının Son dönem paşalarından Cemal Paşanın emir subayı olarak görev yapan Falih Rıfkı Atay’ın Hicaz bölgesi hatıralarını yazmış olduğu subjectif bir değerlendirme. Falih Rıfkı bölge insanını ve dini değerleri tiksintiyle anlatıyor bu kitapta, Osmanlının bu bölgelerde ne işi var? Türkün bu diyarlarda ne işi var diye uzun uzun hayıflanıyor. Zihniyet olarak köhne bir zihniyete sahip, eleştirileri duygusal yorumlardan ibaret, bu hissiyatı okurken beni rahatsız oldum. Hiçbir dava şuuru olmayan bir subay gibi. Osmanlının yıkılma sebebi bence bu zihniyete sahip insanların ordunun her kademesinde olmasında aramak gerekiyor. Yazarın kullandığı yazı uslubuna gelince, inanılmaz derecede güzel ve akıcı. Hele bir çölü tarif edişi var ki adeta kumlara hayat veriyor… Osmanlıdan bize miras kalan bu dili de maalesef kaybetmişiz ki, kitap Türkçe den Türkçeye tercüme edilir hale gelmiş.
Zeytindağı
ZeytindağıFalih Rıfkı Atay · Pozitif Yayınları · 20119,9bin okunma
122 syf.
2/10 puan verdi
İnsanlar görüşlerine ilişkin kitapları okumuyorlar. Kur’an olsun, Nutuk olsun, Kavgam olsun, Manifesto olsun; okumuyorlar. Ancak harıl harıl da savunup kafa şişirebiliyorlar. Ne zaman biri kafamı şişirse gider, sırf sus diyebilmek adına olsun, kitabına bir göz atarım. En son kafamı şişiren kişi bir ülkücü oldu ve şimdi de buradayım. Kendi görüşümü
Dokuz Işık
Dokuz IşıkAlparslan Türkeş · Kutluğ Yayınları · 1975731 okunma
Cemil Meriç'e göre Entelektüel sima
Ona göre gerçek entelektüel bir zümrenin emir kulu değildir, gerçek entelektüel bir devrin şuuru olmak zorundadır, bütün hakikatleri yoklamalı, bütün yalanların maskesini yırtmalı, kalabalığa doğruyu göstermeli, her düşünceye saygılı olmalı, tarafsız olmalı, vuzuhu fethe çalışmalıdır. Gerçek entelektüel, ülkesinin bütününü, bütün ülkelere karşı müdafaa edecek, sınıflar üstü hakikatleri araştıracaktır. Gerçek entelektüel, dürüst olacak, çok okuyacak, çok düşünecek ve ortaya çıkardığına inandığı hakikatleri, vardığı terkipleri korkusuzca yazacak, yayımlayacak.
Sayfa 19 - Mahmut Ali Meriç (Caddebostan, 25 Şubat 1985)Kitabı okuyor
192 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Tarih Şuuru
İhsan hocanın ilk okuduğum eseri olan
Tarih Şuuru
Tarih Şuuru
kitabı, bizlere Tarih'in önemi nedir? sorusunun cevabının yanı sıra İslâmiyet'in geçmişten günümüze kadar yaşanan olayları hakkında önemli başlıklar altında bilgi veriyor. Çokça Kur'an-ı Kerim ayetleriyle, Allah tarafından gönderilen bütün peygamberlerin tek bir amaç üzerinde toplandığı, Allah'ın birliği ve sadece ona kulluk edilmesi gerektiği yönde bizleri aydınlatıyor. Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)'in yapmış olduğu savaşları, Mekke'de kurmuş olduğu devletin ve İslamiyet'in bir çığ gibi büyüdüğü dönemlere değinilmiş. Peygamber Efendimiz'in vefatından sonrada dört halife dönemini kısa ve öz bir biçimde bizlere anlatan yazarımız, Allah'ın koymuş olduğu kanunlara göre hareket eden halifelerin hayatlarını çok güzel bir şekilde kaleme almış. Kısacası İslâmiyetteki tarihi olayları anlatan bu kitap, bizleri hem bilinçlendirecek hem de günümüzdeki İslâm dışı yönetilen her devletin nasıl çöküşe uğradığını anlatacaktır. Allah'ın kanunu dışına çıkmış olan kavimlerin nasıl helak olduğu Ayet-i kerimelerle daha anlaşılır bir şekilde bizlere ibret olacaktır. Tavsiye ederim çokça tarih kokar cinsten bu eseri sizlerle başbaşa bırakarak, dinimiz hakkında kısa ve öz bir biçimde anlatılan bu kitapla İslamiyet hakkında bilgilerinizi tazeleyeceksiniz. Keyifle okuyun:)
Tarih Şuuru
Tarih Şuuruİhsan Süreyya Sırma · Beyan Yayıncılık · 2022284 okunma
Reklam
Kur'an dirilere gelmiştir, ölülere değil!
Tarihin konusunu insan ve zaman olarak tesbitten sonra, Kur'an'a bakacak olursak, onun da konusunun aynı olduğunu görürüz. Ne var ki, bu gözlem ve tesbitlerimizi yaparken, çarpıtılmış tarih anlayışıyla, Kur'an sadece mezarlıkta ölülere okunan ve Ramazan ayında hatim ettirilen bir kitap şeklinde düşünen iki kara düşünceyi bir kenara atmamız gerekmektedir. Aksi taktirde; Kur'an da, tarih de, olduklarından daha başka değerlendirilmiş olurlar.
Sayfa 18 - BEYAN YAYINLARIKitabı okudu
200 syf.
·
Puan vermedi
Muzaffer Taşyürek/ Tarih Aynasında Osmanlı. Yazar Muzaffer Taşyürek 1951 yılında Erzurum'da doğdu. İlk, orta ve yüksek tahsilini Erzurum'da yaptı. Milli Eğitim Bakanlığında uzun yıllar öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 1975 yılından itibaren Yeni Asya, Yeni Devir, Vakit ve Yeni Şafak gazetelerinde çeşitli konularda yazıları yayımlandı. Kitap, Osmanlı tarihi ile ilgili 27 ayrı başlıkta Tarih şuuru vermeye yönelik, bir eser olarak görülebilir. Yazarın Sosyal Bilgiler öğretmeni olmasa dolayısıyla, metinlerin yanında herhangi bir sıkıntı olmasa bile, kendisinin de çok istediği milli şuur noktasında anlatım ve anlayışında ciddi eksiklikler vardır. Bugünün cemaat, parti anlayışlarıyla dünü yargılamaya çalışmamız, olayların objektif değerlendirilmesine de aykırı bir durum meydana getirmektedir. 2000'li yıllardan sonra artık Enver Paşa aleyhine, fikri, düşüncesi ne olursa olsun, objektif olan birisinin yorum yapmaması gerekir; çünkü elde edilen belgeler bu noktadadır, ama yazar 2009 yılında yayınladığı kitapta, hala Enver Paşa düşmanlığını bolca kullanmıştır. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Tarih Aynasında Osmanlı
Tarih Aynasında OsmanlıMuzaffer Taşyürek · Eşik Yayınları · 200931 okunma
Gerçek entelektüel bir zümrenin emir kulu değildir, gerçek entelektüel bir devrin şuuru olmak zorundadır.
Mücərrəd düşüncələr, müəyyən bir anda ruhi vəziyyəti insanın öz şüuru vasitəsilə dərk etməsi və onu yadda saxlamaq qabiliyyəti nəti cəsində əmələ gəlir. Mücərrəd düşüncələrə göstərdiyim meyl mənim şüurumu o qədər qeyri-təbii dərəcədə inkişaf etdirmişdi ki, çox vaxt ən sadə bir şey haqqında düşünməyə başladıqda, öz düşüncələrimin çıxılmaz təhlili girdabına düşürdüm və məni məşğul edən məsələlər haqqında yox, nə düşündüyüm barəsində fikirləşirdim. Öz-özümdən: mən nə haqqında düşünürəm? - deyə soruşub cavab verirdim ki, mən düşündüyüm haqqında fikirləşirəm. Bəs indi mən nə haqqında düşü- nürəm? Mən fikirləşirəm ki, mən nə düşünürəm, nə haqqında fikirləşirəm və i.a. ağlımı itirmişdim.
Sayfa 168Kitabı okudu
Reklam
Tarihin gelmiş geçmiş en büyük medeniyetini kurmuş bir milletin evlatları olmaktan elbette bende gurur duyuyorum. Büyük medeniyetleri kurmuş toplumların tarihlerini incelediğinizde o toplumun en temel ve en önemli damarlarından birisinin de kitabın oluşturduğu damar olduğunu görürsünüz. Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazan- dırmadan tarih şuuru kazandıramayacağımız gerçeğini aklımızdan çıkartmamamız gerekiyor. Fatih'in İstanbul'u fethettiği başa sahip olmak!
Usta yine eline kitabını almıştı. Dinleneceğim diyerek kitap okumak aslında ne büyük nimetti be. Allah'ım bu şuuru sen bize de ver. Ver ki şuursuzlaşmış şu insanlığa bir yol olabilelim.
Sayfa 278Kitabı okudu
Viran olası hane değil, kahrolası nefs kaygısı, her ferdin kendi kendisini muhafazaya mahküm bulunması gibi mel’un bir şuuru besleye besleye, bizde, ictimaî bütünlük hassasiyetinin köküne kibrit suyu dökmüştür. Öyle ki, on kişinin toplu bulunduğu bir cemiyette birisi karşılarına çıksa da “içinizde bir namussuz var!” diye haykırsa, kimsenin bunu üzerine alınmasına imkân kalmamıştır. Bizdeki mecburî hassasiyet ve aksülâmel, ancak şahsen ismimiz tayin edildiği zamandır. Halbuki on kişilik biri topluluk arasında isim tayin etmeden bir namussuzun bulunduğunu söylemek, isim tayin edilinceye kadar on kişiye birden namussuz demek değil midir? Fakat, söyledik ya, isim tayin edilinceye kadar, kimse, ictimaî tecavüzleri, ferdî tecavüz ayarında görmez.
1.418 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.