Aydınlanmanın Romanı

Ağustos 2013
Remzi Kitabevi

2018 255. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2018 14:31
1936 yılında Edremit kasaba halkını aydınlanma yolunda kararlı ve istekli çabalarını anlatan anı tarzında bir kitap. Çok severek ve özlem duyarak okudum. Efendim iki savas arasında kalan yıllar, dünyada acı, ölüm, açlık, yokluk sürerken bizimkiler Halkevine kuruklu piyano alıp konser düzenleme çabasındalar. Çünkü 1. Dünya Savaşı ve ulusal bağımsızlık savaşından alnının akıyla çıkmış bir ulusun artık aydınlanma ve ilerleme yolunda bağnazlıkla savaşı başlamıştır.
36 BaharıFatma Gürel · Remzi Kitabevi · 201328 okunma

Fatma GürelYazar · 5 kitap
FATMA BÖLEK GÜREL, ıstanbul Teknik Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği ve master öğrenimi yaptı. Mühendisliğin yanı sıra edebiyat uğraşını da sürdürdü. Yazıları birçok sanat dergisinde ve gazetelerde yer aldı. Zurnanın Son Deliği adlı ilk öykü kitabının ardından, Bir Yaz Gecesi (öykü), 36 Baharı (roman), Karşı Kıyının Işıkları (öykü), Bir Yaz Gecesi (öykü) kitapları yayınlandı. Ödülleri: 1972 Yunus Nadi Birincilik, 1993 Ömer Seyfettin Özel Birincilik, 1992 Naci Girginsoy Üçüncülük, 1994 Türkiye ış Bankası Edebiyat Büyük Ödülü (Bir Yaz Gecesi adlı öykü kitabıyla).