-Vaka Örnekleri Seans Notları-

Hatice Kahveci
5 Temmuz 2025
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2025 72. kitabı
HATİCE KAHVECİ-6O DAKİKA 60 Dakika Vaka Örnekleri Seans Notlarl kitabı, adeta bir terapistin günlüğünü okur gibi.. Sanki terapi odasının bir köşesinde oturmuşsun da, sessizce anlara tanıklık ediyorsun. Kitap boyunca öyle doğal, öyle içten ilerliyor ki; bazen bir cümleyle danışanın kalbine iniyor, bazen de terapistin iç sesine ortak oluyorsun. Her vaka 60 dakikalık bir seans üzerinden anlatılıyor ama bu sadece süre değil asInda: bir insanın kırılmış yanlarına, bastırdığı duygularına, umutlarına ya da hayal kırıklıklarına 60 dakika boyunca eşlik ediyorsun. Dil sade, süs yok, teoriye boğulmamış. Yani kitap "su durama göre bu olmus" demiyor. Bunun yerine,"o an ne hissedildi, ne düşünüldü" bunu gösteriyor. Terapiye dair merakı olan biriysen ya da psikoloji eğitimi alıyorsan, "gerçekten böyle mi oluyor?" sorusunun cevabını bu kitapta buluyorsun. Bazı vakalar o kadar ağır ki... Okurken boğazına bir seyler düğümleniyor. özellikle çocukluk travmalarına, aile baskılarına ya da değersizlik hissine değinen bölümler çok etkileyici. Ama terapi sürecindeki ilerlemeler, o küçük adımla.iste onlar umut veriyor. Ama benim önerim sadece psikoloji alanında olanlar bu kitaba șans vermesin. Bu kitap alan fark etmeksizin topluma hitap ediyor. Ayrıca bir dip not geçmem gerekirse sağlam bir mental ile başlayın.Kendinizi kötü hissettiğiniz bir dönemde okumanızı tavsiye etmiyorum. Okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaklar. Ben gerçekten çok etkilendim her sayfası bana yeni bir șey öğretti.Kendimi sorgulattı bir kitaptan alabileceğim en güzel verimi aldım. Yazarında dediği gibi" küçük bir kitap ama ben içine dünyaları sığdırdım." ️kimler Okumalı?️ >Psikoloji ve PDR öğrencileri > Yeni mezun terapistler > Terapiye ilgi duyan genel okurlar > Empati becerisini geliştirmek isteyenler >Ebeveynler >
60 DakikaHatice Kahveci · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20252 okunma