Acıyla Evli

Rolan Aybey
Ekim 2021
Olimpos Yayınları

Sana güçlü ol demeyeceğim çünkü güçlü kadınlar acıyla evlidir biliyorum
2024 62. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2024 16:04
Kitabın alıntılarını ilk okuyup beğendiğim için okumaya karar vermiştim Aslında alıntıları çok iyi olsa da kitap başlı başınca pek beğendim diyemem. İlk olarak bir hikayeden bahsediliyor konusu ve verdiği mesaj iyi olsa da anlatımı hiç iyi değil, hikaye bittikten sonra monologlar başlıyor ve yazarın iç bunalımlarını okuyoruz birbinden alakasız iniş çıkışlar Gerçekten değindiği konular çok iyi hatta alnıtları da iyi ama birbinden alakasız kaba taslak gibi duruyor keşke yazar kitabı basmadan önce gözden geçirmiş olaymış. Şunu da ekleyeyim ki ergenlik döneminde olan ve yaşı küçük arkadaşlara önermiyorum kesinlikle karamsar ve sürekli konuyu kendi yaşadığı sexler ile dolu bir kitap. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim
2021 85. kitabı
Rolanizm İçindeki isyanı, kalbinde ki acıyı satırlara dökmüş. #acıylaevli kısa hikayeler, aforizmalar ve mottolardan oluşuyor. Kitaba ismini veren hikaye kalplere dokunan, acıyla örülmüş gerçek bir hayat hikayesi. Sayfaları çevirdikçe  kanayan yaralarımızdan biri olan kadına şiddet, kadınların örselenmesi, ötekileştirilmesi ve kadın cinayetlerine vurgu yapılmış. Her şeye rağmen yine dimdik ayakta kalabilmek için verilen mücadelelere değinilmiş. Bir nevi yüzleşme, dertleşme kitabı da diyebiliriz.
2021 308. kitabı
On yaşında annesini akciğer kanserinden kaybeden ve babasını tekrar evlenmesi ile üvey anneden çok çeken bir kız çocuğu.. Sonrasinda ise eğitim hayatına devam etmek gibi hayalleri varken yine üvey anne iftirası ile eve kapatılan ve kendinden yirmi yaş büyük adam ile evlendirilen bir kadın. Hayatının dertleri hiç bitmiyor. Evlendikten sonra çocuğu olmadığı içinde büyük acılar yaşıyor. Oysa çocuğu olmayan adam , kadın değil ki. Tabi bunu kabullenemeyen adam kadına yapmadığını bırakmıyor. Tüm acıları yaşamasına rağmen dimdik ayakta kalan KADIN...
Acıyla Evli
2025 5. kitabı
Kitabın ilk sayfalarında yaşanmış gerçek bir olayı anlatması etkileyici ve ders niteliğindeydi geri kalan kısımlar genel öğüt üzerine normal şeyler.Genel olarak okunabilir ama wow denebilecek bir eser değil bana göre
Rolan - Acıyla Evli
2022 67. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2022 00:00
Okumasanız da okuttu kendini size Rolan! Var mı içinizden “Seni Tanrı yarattı, Annen doğurdu, Ben öptüm” ü duymayan? Birçoğunuz aşinadir “Sana güçlü ol, demeyeceğim çünkü güçlü kadınlar acıyla evlidir.” dizesine. Ya da dinlemişsinizdir Rolan'ın sesinden “Çünkü devrim seninle yan yana direnmektir” şiirini. Yabancı değiliz esere, birçok dizesi yer edindi yüreğimizin en derinlerinde.

Rolan AybeyYazar · 5 kitap
Rolan Aybey, memleketi Diyarbakır, doğma büyüme Kars, halen yaşadığı şehir İstanbul. Daha önce süresiz dergi ve birkaç fanzinde şiirleri yayınlanmıştır. Şuanda ise pastel dergisinde yazmaktadır. Sosyal medyada etkin bir okuyucu kitlesi olmak üzere en önemli özelliği olarak kendi düşüncelerinden ödün vermeden özgürce yazabilen bir kalem. Yazdığı yazıların çoğunda herkesin bir okuyuşta anlayamayacağı subliminal mesajlar barındırmaktadır... Yazılarını sadece aşk üzerinden değil de yaşam telaşını da sıkça sorgulayan anlatan bir düşünce biçimine sahip.. En etkilendiği şair -Ah Muhsin ünlü-