Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Akli Mantıki ve Delilleriyle Ahiretin Kesin Ispatı

Cemil Metin

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ve o koca Güneş’i Dünyamıza soba ve lamba yapmak, Ay’ı kandil ve takvim yapıp yıldızlarla semanın yüzünü süslendirmek, elbette rahmetin bir tecellisidir.
Evet, bir gün gelecek, zalim zulmünün cezasını, mazlum da zilletinin mükâfatını görecek. Hatta boynuzsuz koyun dahi boynuzlu koyundan hakkını alacak. Âmennâ ve saddeknâ, iman ettik ve tasdik ettik!..
Reklam
Acaba bize hayat imkanı veren bir evrenin tesadüfen oluşması bütün fiziksel değişkenler bir arada düşünüldüğünde kaçta kaç ihtimaldir? Bu sayıyı ünlü İngiliz matematikçi - ve Hawking’in yakın çalışma arkadaşı – Roger Penrose hesaplamıştır. Penrose’un bulduğu ihtimal şudur: 10 üzeri 10 üzeri 123 de 1 ihtimal! Bu sayının ne anlama geldiğini düşünmek bile zordur. Matematikte 10 üzeri 10 üzeri 123 şeklinde yazılan bir rakam, 1 sayısının yanına 123 tane sıfır gelmesiyle oluşur.
İşte her şeyi bize boyun eğdirmekle, insana bu kadar önem verdiğini gösteren bir Kadir-i Rahim bir Âlim-i Hâkim olan Rabbimiz hiç mümkün müdür ki kıyameti getirmesin, haşri yapmasın ve yapamasın, insanı diriltmesin veya diriltemesin, mahkeme-i kübrayı açamasın, cennet ve cehennemi yaratamasın? Hâşâ ve kella!
 Kimdir bu cömertliğin ve ikramın sahibi?  Kim dünya yüzünü böyle süslü sanat eserleriyle donatmış?  Kim Güneş’i bir lamba ve Ay’ı kandil yapmış?  Kim şu yeryüzünü bir sofra ve baharı bu sofraya bir gül destesi yapmış?  Kim ağaçları çiçeklerle, meyvelerle ve yapraklarla süslemiş?  Kim zehirli bir böcekten balı çıkarıyor ve elsiz bir böcek ile ipeği giydiriyor?  Kim hayvanları bizlere bir süt çeşmesi yapan?  Kim şu hadsiz mahlukları yoktan icat ederek, her türlü aza ve cihazlarla onları teçhiz eden?  Kim? Kim? Kim?..
harika benzetme
Bir kimyager büyük bir özenle ve çalışma sonucu her yaprağı on milyon değerinde olan gayet güzel ve eşsiz çiçekler yapsa ve sonra bunları adi bir saman çöpüymüş gibi keçilere yedirse ne kadar abes olur. O halde her bir organ ve azası on milyarlarla değişilmeyecek kadar kıymetli ve sanatlı olan bu insanları, elbette ki Hakim-i Zülkemal olan Allah, sadece ve sadece toprak altındaki kurt ve böceklere yedirmek için yaratmamıştır. İşte ahiret olmasa insanın akıbeti bu tarzda olur.
Reklam
Evrende tesadüfe yer yoktur, tüm kainat içindeki detaylarla beraber YARATILMIŞTIR. Ve bu kusursuz düzeni yaratan ALLAH sonsuz kudret ve ilim sahibidir. Eğer doğanın derinliklerinde gerçekleşen işlerin kompleksliği, dünyanın en zeki beyinleri tarafından bile zor anlaşılıyorsa, bu işlerin sadece birer kaza, birer kör tesadüf eseri olduğunu nasıl düşünebiliriz? Paul Davies, fizik profesörü
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.