Ocean, müzede çalışan bir sembol bilinmcidir. Bir gün arkadaşı Aztek uygarlığını anlatan bir defter getirir. Defteri incelemek onlar için ne kadar riskli olsa da içerisindeki sırları beraber bulmak isterler ve bir yolculuğa adım atarlar. Arkadaşı ile defteri incelemeye devam ettiklerinde Aztek uygarlığı, gizemli kehanetler, ve çok daha büyük gerçeklikler ile karşılaşırlar peki Ocean bu olayların neresinde?
Kitapta iç çatışmalar, insanın duyguları, genellikle bilinmezlik içinde olup artık kendini bulma isteği çok iyi anlatılmış. Ocean da ilk başta bilinmezlik ve kimlik bunalımındaydı bu yolculukta onun ruh halini okumak da çok güzeldi. Ancak diğer karakterleri çok fazla göremediğimizi düşünüyorum. Onlarında belli ölçüde hikayelerini okumak isterdim. Örneğin onların da içsel çatışmaları, motivasyonları ya da geçmişleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterdim. Bu konu biraz eksik kalmış diye düşünüyorum.
Macera ve gizem bolca vardı. Defterin olayını anlamak bir sonraki sayfada acaba ne bulacaklar, Ocean bu olayların neresinde, neden yer alıyor gibi sorularla ilerliyorsunuz hep. Yazım dili sayesinde de hızlı şekilde okuyorsunuz, sürükleyici bir şekilde ilerliyor.