2015
Hayykitap

2021 31. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2021 09:29
Arı ve arı ürünleri için güzel bir çalışma olmuş. Özellikle bu alanda daha çok çalışma olması ve daha çok kitabın olması gerekir. Arıların dünya üzerindeki önemi tartışılmaz olup kendi koloni kültürlerinin ürünlerinin faydasının da paha biçilemez faydalarını ve araştırmaları bu çalışmada yer verilmiş.
ApiterapiErdem Yeşilada · Hayykitap · 201526 okunma
2021 12. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2021 22:03
Prof Dr Erdem Yeşilada Türkiye’de bitkilerle tedavi konusunda tartışmasız önde gelen bilim insanlarımızdandır .Bilgiye emek vererek hazırladığı kitabını ve sağlık profesyonelleri için özel olarak sunduğu eğitim programını birlikte takip ettim . Ülkemiz bal ve arı ürünleri üretiminde dünya 1. Olabilecekken maalesef hakettiği yerde değil Daha bilinçli ve bilim insanlarımızla hareket ederek dağa dazla yol katedılebilir Kitap dili itibariyle halka hitap etmiyor . Ama içindeki bilimsel yayınlarla meraklılarını tatmın edeceğini düşünüyorum
ApiterapiErdem Yeşilada · Hayykitap · 201526 okunma

Erdem YeşiladaYazar · 4 kitap
Erdem Yeşilada 1949’da Zonguldak’ta doğdu. 1972’de Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Doğal kaynaklı ilaç bilimi olan Farmakognozi dalında eğitim ve araştırma faaliyetlerini 1972-1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde, 1988-2005 yılları arasında da Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde sürdürdü. 2005 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde görev yapmaya başladı. 1987 yılında Doçent ve 1993’te Profesör unvanı aldı. Japonya (Kyoto University ve Tokushima University), İngiltere (University of London), İsveç (Uppsala University) ve Ozbekistan’da araştırma faaliyetlerinde bulundu. Halen ‘Eczacılık Meslek Bilimleri Bolum Başkanlığı’ ve ‘Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanlığı’ görevlerini yürütmektedir. Halk ilaçları ile ilgili saha çalışmaları (Etnobotanik), halk ilaçlarının biyolojik etkileri (Etnofarmakolojik), kimyasal bileşimleri (Fitokimyasal) ve Fitoterapi üzerinde ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmış 380 kadar makale ve kitabı bulunmaktadır. Prof. Yeşilada evli ve 2 çocuk babasıdır.