Araf Yansıma

2025
Tilge Yayınları

2026 26. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Selin Çetin kaleminden Araf Yansıma kitabının yorumu ile geldim Şubat ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 96 sayfalık bir kitap "Bazen bir cinayet, yalnızca başlangıçtır..." •Polisiye sevenler, toplanın Eğer şöyle bir kitap olsa da bir çırpıda bitse, gizemiyle beni içine çekse diyorsanız, aradığınız kan bulundu. •Her şey gecenin bir yarısı, tam 03:30’da kıyıya vuran bir cesetle başlıyor. Komiser Rüya ve ekibi olay yerine vardığında karşılarında genç bir kızı, Arya Kılıç’ı buluyorlar. İlk bakışta sıradan bir cinayet gibi gelse de, detaylara indikçe tüyler ürperiyor; •Maktulün kafasında taşla vurulmuş kocaman bir yarık var ama asıl şok edici olan, Arya o darbeyi aldığında ölmemiş, denize atıldığında hâlâ nefes alıyormuş. Yani katil onu soğukkanlılıkla ölüme terk etmiş. •Vuruş açısına göre katilimiz bir solak. Ayrıca Arya’nın kaybolduğu gün üzerinde olan deri ceketi ve çantası ortada yok. •En sevdiğim yanı ise şüpheliler ordusu. Arya okulda pek "melek" bir tip değilmiş; burslu öğrencileri aşağılayan, eski sevgilisine takıntılı ve okulda korku salan biriymiş. Ama asıl gizem, Arya’ya mektuplar yazan ve geceleri gizlice buluştuğu Yansıma kod adlı kişide. Acaba bu kişi geçmişin intikamını mı alıyor? •Bu sadece bir katil kim? hikayesi değil; geçmişin tozlu raflarında kalmış, bedeli bugün ödenen ağır sırların hikayesi. •Selin hocamın ilk eseri olmasına rağmen dili o kadar akıcı ki, polisiye kurgusu hiç sarkmıyor. Sizce bir cinayet sadece bir son mudur, yoksa her şeyin başladığı o karanlık nokta mı? Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
2026 35. kitabı
Gece 03.00'de kıyıya vuran bir ceset... İntihar mı yoksa cinayet mi? Üniversite öğrencilerinin bulduğu bir kadın cesedi Rüya komiser ve ekibini alarma geçiriyor. Ölen kişinin üniversite öğrencisi olan Arya Kılıç olduğu ortaya çıkıyor. Otopsi sonucunda ise daha ölmeden kafasının taşla yarıldığı sonrasında ise denize atıldığı ortaya çıkıyor. Arya'nın kafası yarıldığında halen hayatta olması katilin ölmesi için onu denize atması beni çok etkiledi. Kitabı okurken bunu bir insana nasıl yapabilirler diye düşündüm. Kitabın her sayfasında bir sır ortaya çıkıyor. Ailesinin sürekli birşeyleri saklayıp durması onları şüpheli yapıyor haliyle. Ama katil kimsenin aklına gelmeyecek biri... Kitap kısa ve çabucak biten bir polisiye. Konu açısından çok güzeldi ama bana göre eksikleri vardı. Öncelikle detay verilmesi gereken yerler çok hızlı geçmişti. Kitapta hangi karakterin ağzından anlatıldığı yazılmadığı için benim için çok karışıktı. Şuan kim konuşuyor? Kim kime neyden bahsediyor? diye sürekli düşünüp durdum. Konusu detay çok istiyordu. Ama yine de kısa bir polisiye kitap arayışınız varsa bu kitaba mutlaka bakın derim
BU KİTAP Bİ’ HARİKAYDI
2025 8. kitabı
Araf Yansıma - Selin Çetin 8/10 #kitapyorumu Selamlar, ağzım açık okuduğum bir kitaptan bahsedeceğim bugün size. Kitabımızın Araf Yansıma ve polisiye türünde bir kitap. Kitabımıza ben beni doyurmayacak yargısıyla başlamıştım. Çünkü oldukça ince bir kitap(96 sayfa) Ancak yanılmışım. Çünkü kitap aşırı zekice kurgulanmış olmalı. Daha uzun olsaydı iyi olur muydu? Elbette! Psikoloji daha derin işlenilebilir, daha detaylı anlatılabilirdi. Gerçekler üst üste gün yüzüne çıkıyordu. Bunların biraz daha sindirilmesi sağlanabilir, araştırma sahneleri biraz daha uzatılarak detaylandırılabilirdi. Bunlara rağmen mektupları okurken merakım hem arttı hem de anlamlandırmaya çalıştım olanları. Bu Yansıma kimdi mesela? Ya da bu kadar güzel duygu beslerken, bunlardan bahsetmişken mektuplarında neden *ldürmüştü Arya’yı? Ya da neden Arya’yı öldürmeyi kendisini *ldürmek gibi kabul ediyordu? Spoiler başlangıcı!!! Tamam ikizi olabilir ama neden Arya’yı kendisi gibi görüyordu ya da onu *ldürünce neden kendimi *ldürmüştüm diye geçiyordu kitapta? Spoiler bitti!! Son kısınları kesinlikle çok şaşkın okudum. Katilin resmen kendisini bulmaları için birçok ipucu bırakmış ancak bi’ o kadar da işini titizlikle yapmış olması da ben de merak uyandırdı. Ya da polisler evine geldiğinde, “Evet, doğru yerdesiniz.” Diyerek katil olduğunu direkt belli etmesi de şaşırttı beni. Bu kitap bir seri. Ben umarım seri devamında aynı dosyanın hikayesini okuruz diyorum. Çünkü kştabı bitirdimde “Bir dosya daha kapanmıştı.” gibi sözlerden serinin her kitabında farklı bir dosya işlenecek gibi bir his aldım. Ancak ben kesinlikle bu dosyayı daha detaylı okumak ya da en azından neden k*tilin o kadar normal belki de daha doğrusu anormal tepki verdiğini oldukça merak ettim. Görüşmek üzere…

Selin ÇetinYazar · 0 kitap
Kendisi çok küçük yaşından itibaren kitap okumayı hep çok sevmişti, bu kitap okuma hevesi onu yazmaya itti ortaokul, lise zamanlarında şiirler, romanlar ve kısa hikayeler yazdı. En sonunda çocukluk hayali olan yazarlık için bir adım attı ve ilk kitabını çıkardı. Bu başlangıçla beraber hayatının geri kalanında da yazmak istiyor.