2024
Orijinal Adı:
Yunanca: Αριστοτέλη

Puan vermedi·224 syf.·
2025 5. kitabı
Aristoyu okumak insanı okumak desek yanlış bir laf etmiş olur muyuz acaba? Şu an insan davranışlarını gözlemlediğimizde onun fikirlerinin içinde hareketlerle ilerlediğini tespit edebiliriz. Kimse neden böyle, şöyle hareket ettiğini bilmez ama altından Aristo'nun bahsettiği bir fikir yatabilir. Kitabın anlatımı ile şu ana bahsettiklerim arasında konu birliği dışında bir benzerliği yok. O yüzden kitabın yapısından bahsetmek gerekirse çizgi roman şeklinde anlatımlar çocuksu gözükse de bazı yerlerinde düz yazı anlatımlarda mevcut. O yüzden kategorisinin üstüne çok olmasa da çıkmakta. Zaten bu kitaba eğlence olsun diye başlayacak kimse de olmayacağı için bunun bir öneminin olmadığını düşünüyorum. Eserimiz tam anlamıyla Aristo'ya hatta özelinde felsefeye çok güzel bir giriş vesilesi olabilir. Sıkmadan bunaltmadan ana fikirler, teoriler verilmiş. Ek olarak akıcılık da kazandırılmış gözükmekte o yüzden felsefe meraklarılarını Aristo'ya, Aristo'ya yönelenleri de başlangıç yada genel bir tekrar olarak bu kitaba davet ederim.
Felsefe ve Düşünce
AristoTassos Apostolidis · Karakarga Yayınları · 202414 okunma

Tassos ApostolidisYazar · 1 kitap
Tassos Apostolidis, 1947 yılında Yunanistan'ın Selanik şehrinde doğdu. Matematik okuduktan sonra 42 yılını özel bir okulda ortaöğretime ayırdı. Edebi çalışmaları arasında, 90'lı yılların sonuna kadar Atina'daki günlük gazete ve dergilerde yayınlanan köşe yazıları ve mizahi metinlerin yanı sıra, 1973'te yayınlanan “Soymaz İnsanlar İçin Eşcinsel Yazılar” adlı bir kitap ve klasiklerin etrafında çizilen çok sayıda çizgi roman senaryosu yer alıyor. Antik Yunan (Aristophanes'in komedileri, Homeros'un “Odysseia”sı, Sofokles'in “Antigone”u, “Iphigenia” » Euripides'in, Ezop'un “Masalları”, “Antik Yunan Olimpiyat Oyunları”). 2021'de en büyük Yunan mitlerini yeniden düzenlemeye devam etmiş ve Alecos Papadatos ile birlikte "Aristoteles" (Dargaud) adlı eserinde felsefeyi ele almıştır. Tassos Apostolidis oyunlar ve stand-up metinleri yazıp yönetti. Yunan Yöneticiler Derneği, Avrupa Federasyonu FERA, Uluslararası MEI Federasyonu üyesidir. Festivallerin, sergilerin, çizim, karikatür, çizgi roman etkinliklerinin oluşturulmasında ve düzenlenmesinde yer aldı, danışmanlık yaptı ve tabii ki konuyla ilgili çok sayıda konferans verdi. Yazar, Güzel Sanatlar fakültesinde “senaryo yazma tekniği” dersleri vermektedir.