Arzach

1 Ocak 1996
Dark Horse Comics
İngilizce

MœbiusYazar · 1 kitap
Jean Henri Gaston Giraud, Fransız-Belçika çizgi roman (BD) geleneğinde çalışan Fransız bir sanatçı, karikatürist ve yazardı. Giraud, özellikle fantastik/bilim kurgu çalışmalarıyla Mœbius takma adıyla ve Batı temalı çalışmaları için kullandığı Gir takma adıyla dünya çapında büyük beğeni topladı. Federico Fellini, Stan Lee ve Hayao Miyazaki gibi isimler tarafından takdir edilen Giraud, Hergé'den sonra en etkili çizgi roman sanatçısı olarak tanımlanmıştır. Gir takma adıyla en ünlü çalışmaları , yazar Jean-Michel Charlier ile birlikte yarattığı ve Batı çizgi romanlarındaki ilk anti-kahramanlardan birini içeren Yaban Mersini serisidir. Mœbius takma adıyla ise, son derece hayal gücü yüksek, gerçeküstü, neredeyse soyut bir tarzda çizdiği bilim kurgu ve fantastik çizgi romanlarıyla dünya çapında ün kazandı. Bu eserler arasında Arzach ve Jerry Cornelius'un Hava Geçirmez Garajı da yer almaktadır. Ayrıca, avangard film yapımcısı Alejandro Jodorowsky ile Dune'un çekilmemiş bir uyarlaması ve The Incal adlı çizgi roman serisi için de işbirliği yaptı. Mœbius ayrıca Alien, Tron, The Fifth Element ve The Abyss gibi birçok bilim kurgu ve fantastik filme storyboard ve konsept tasarımları katkısında bulundu . Blueberry, 2004 yılında Fransız yönetmen Jan Kounen tarafından sinemaya uyarlandı.