Aşkın - Den Hali

Ersin Yay
Şubat 2026
Karahan Kitabevi

Ersin YayYazar · 0 kitap
İşçi emeklisi bir baba ile ev hanımı bir annenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Menemen ilçesinde bulunan Kubilay İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Lise eğitimine 2013 yılında Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi’nde başladı ve üç yıl burada öğrenim gördü. Lise son sınıfı ise Çiğli Tanı Koleji’nde tamamlayarak 2017 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü’ne kayıt yaptırdı ve 2021 yılında mezun oldu. Lisans eğitimi süresince 6 aylık stajını Menemen Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde tamamladı. 2022 yılında askerlik görevini kısa dönem er olarak Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda yerine getirdi. Askerlik sonrası kısa bir süre Çiğli Belediyesi’nde görev yaptı; ancak kendi isteğiyle görevinden istifa etti. Ayrıca; PAEM Lisans Mezunu Komiser Yrd. ve Kara Subaylık sınıfı sınavlarını kazandı. 2022-2024 yılları arasında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2023 yılında katıldığı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı’nda Türkiye 239’uncusu oldu ancak mülakat aşamasında elendi. 2024 yılında ise İdari Yargı Hâkimliği Yazılı Sınavı’nda 10.063 kişi arasından Türkiye 229’unculuğu derecesini elde etti. Tüm bu süreçte, kamu hizmetine duyduğu inanç ve sorumluluk bilinciyle, çıktığı bu kutsal yolda hedefine kararlılıkla ilerlemeye devam etmektedir.