AYLA
"SAFRANBOLU"
Sizlere muhteşem güzellikte bir kitap ile geldim.Hem roman tadında hem de şiir tadında..Ayrıca Türkiye'nin UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Safranbolu'nun tarihi ile anlatımlarıyla inanılmaz bir üçleme olmuş..
Ayla,Safranbolu'da çok büyük bir çiftlikte annesi,babası ve kardeşi Ateş ile yaşamaktadır. Durumları gayet iyi,varlıklı bir ailedirler.Kardeşi farklı bir ilde subay olarak görevini yaparken,Ayla'da okulunu bitirmiş ve Edebiyat öğretmeni olmuştur ama ataması yapılmadığı için ailesi ile birlikte Safranbolu'da kalmaktadır.Çocuk
luğundan beri geçmeyen bir hastalığı vardır Ayla'nın. Gitmedikleri doktor kalmamış ama hastalığının ne olduğunu bulamamışlardır.
Birgün arkadaşı Eda'nın İstanbul'dan arkadaşları gezmek için Safranbolu'ya gelirler.Ve iste burdan sonra Ayla ve arkadaşları ile Safranbolu'nun güzelliklerini,tarihini geziyoruz hep beraber.Safranbolu'da bir süre yaşadığım için anılarım canlandı bu bölümlerde..Mutlaka herkesin gezip görmesi gereken yerlerden biri..Safranbolu'ya ait lokum ve gazoz en sevdiklerim..Ayla,Eda ve arkadaşları da Safranbolu'nun köylerini,konaklarını,Arasta
çarşısını, Cinci Han'ını ve daha birçok yeri gezerler ve bolca eğlenceli vakit geçirirler.Yorgun düşen Ayla rahatsızlanır bu gezmeler sonucunda..Ve böylelikle arkadaşı Eda'da Ayla'nın çaresi bulunmayan hastalığını öğrenir. Ve tabii okul zamanında aşık olduğu ve kimsenin bilmediği Kerem'i de öğrenir bu sayede..Ayla hastalığını Kerem'den gizlemiştir ve onu üzmemek amacıyla Kerem ile olan aşklarını yarıda bırakmıştır ama asla onu unutamamıştır.Kaderin onları bir daha bir araya getireceğine umudu bile yokken kader oyununu oynamış ve kötü bir olay sonucu karşı karşıya gelmişlerdir.
Ayla ve Kerem'i bir araya getiren olay nedir?
Ayla Kerem ile tekrar karşılaşmadan