Ayurveda

Kasım 2015
Okyanus Yayınları

2024 6. kitabı
Okunma: 28 Mart 2024 21:40
Ayurveda, kökeni Hindistan’a dayanan, asırlardır uygulanagelen bir doğal şifa sistemidir. Ayurveda Sanskritçe bir kelime olup, “yaşam bilimi” anlamına gelmektedir. Ayurveda’nın amacı; sürdürülebilir sağlıktır.Temel varsayımı ise; “Aradığın her şey doğada var!”dır. Ayurveda, öncelikle kişinin beden tipinin/doshasının/fıtratının tespiti ile ilgilenmekte ve bunun dengede kalmasını sağlamaya çalışmakta, dengesizlik durumunda da nasıl dengeye sokulacağı ile ilgili rehberlik sunmaktadır. Ayurveda’ya göre; kişinin kendisine ve başkalarına şifa vermesinin ilk şartı bu üç dosha’yı (Vata, Pitta ve Kapha ) net şekilde anlamasıdır. Yoga House çatısı altında Elif Karaöz hocamız tarafından verilen “Ayurveda’ya Giriş Semineri” sonrasında edindiğim bilgiler ışığında kendime dair bir keşif yolculuğu başladı diyebilirim. Artık doshalara dair farkındalıkla bedenimde ne neden oluyor? Aslında nasıl olması gerekli? Bunun için yapmam gerekenler neler? gibi pek çok soru cevabını buldu diyebilirim. Sağlıklı ve dengeli bir yaşam için gerekli hap bilgilerle, küçük dokunuşlarla büyük ve önemli değişikliklere şahit oldum. Siz de bu tarz bir farkındalık deneyimlemek isterseniz bu kitabı okuyabilir, ayurveda ile ilgili seminerlere katılabilir ve bu bilgileri hayatınıza katarak bu muazzam deneyimi yaşayabilirsiniz.
AyurvedaVasant Lad · Okyanus Yayınları · 201514 okunma
2025 41. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 00:00
This book is filled with amazing information that makes you want to read it more than once. Some sections are so valuable that they deserve to be revisited again and again. It reminds us how often we do the basics of living—eating, breathing, sleeping—incorrectly, and shows how small changes can bring us back into balance. Anyone seeking a healthier lifestyle and deeper understanding of how to live correctly in the human body should read this guide.
AyurvedaVasant Lad · Okyanus Yayınları · 201514 okunma

Vasant LadYazar · 1 kitap
Vasant Dattatray Lad, Hintli bir yazar, Ayurveda doktoru, Profesör ve Albuquerque, New Mexico'daki Ayurveda Enstitüsü'nün profesörü ve direktörüdür.