Barışın Anatomisi

Temmuz 2015
Arıtan Yayınevi

2020 12. kitabı
Okunma: 03 Mart 2020 19:07
Okurken çok etkilendiğim kitaplardan..İnsanları nesne olarak gördüğümüzde kendi duygumuza aslında özümüze ihanet ettiğimizi, bunun sonucunda da sürekli kendimizi haklı çıkarmak için başkalarını suçlamaya,çirkinleştirmeye, küçük görmeye başlayarak kalbimizi savaş halinde tutup yaşadığımızı söylüyor.. bunun dışına çıkmak için de adım adım öneriler sunuyor.. kalbimizi barış içinde tutmaya niyet edelim..ne güzel cümle ama.
Barışın AnatomisiAydın Arıtan · Arıtan Yayınevi · 2015102 okunma
2020 12. kitabı
Bu kitap için yorumum:”Az gittim uz gittim, dere tepe düz gittim. Bir de dönüp baktım ki bir arpa boyu yol gidememişim.” Kesinlikle kötü demiyorum. Hatta okuyup çok fayda sağlayacak arkadaşlar da olacaktır. İç huzuru, iç barışı sağlayıp bunu tüm ilişkilerine yansıtma üzerine güzel yönlendirmeler de sunuyordu. Ama benim özelimde, bana kattığı pek yeni bir şey olmadı maalesef.
Barışın AnatomisiAydın Arıtan · Arıtan Yayınevi · 2015102 okunma

Aydın ArıtanYazar · 9 kitap
İstanbul Erkek Lisesi’ni ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Yüksek Lisans çalışmalarını DAAD Bursu ile München Ludwig Maximillians Üniversitesi’nde tamamlayan Aydın Arıtan, 1980 Yılı’nda Arıtan Yayınevi’ni, 2010 Yılı’nda da Holistik Akademi’yi kurdu. 1979 Yılı’nda Holografi konusu ile tanıştıktan sonra, Tübitak Bilim ve Teknik Dergisi 1981 Yılı Mart sayısında bu konudaki araştırmalarının ilk sonuçları yayımlandı. Bu makale, Hologram ve Holografi konusunda Türkiye’de yayınlanan ilk bilimsel araştırmaydı. Aynı dergide bu konudaki altı yazısının daha yayınlanmasının yanı sıra, pek çok radyo ve televizyon programına katılmıştır. Kendisinin hazırlayıp-sunduğu “Holistik Kültür” isimli televizyon programı, 4 yıldır KRT’de (Kültür Radyo Televizyonu’nda) yayınlanmaktadır. Yazar ve eğitmen olarak çalışmalarını sürdüren Aydın Arıtan, 300’ün üzerinde kitabın editörlüğünü, 43 kitabın da çevirisini yapmıştır. Ayrıca, “Holistik Evren Tasarımı”, “Holistik İletişim”, “Nerede Hata Yapıyoruz?”, “Holistik Öğrenme”, “Holistik İnsan”, “Holografik Beyin Teknikleri” ve “Farkında Mısınız?” adlarında yedi adet kitap yazmıştır.