Başım Dertte

Recep Özkul
Mart 2023
Öğretmen Yazarlar

2025 52. kitabı
Herkese merhaba. Her şeyin bir vakti zamanı vardır derler ya benim ve ailem için de çok doğru bir zamanda okuduğumuz bir kitap oldu. Bir tarafta ergenliğin zorlukları ile mücadele eden diğer tarafta LGS sınavına hazırlanan bir prensesim var. Evimizde bir süredir anlayışsızlıklar, mutsuzluklar, gerginliklerle dolu bir ortam mevcut. Bu süreçten ister istemez tüm aile etkileniyor. Bu kitabı okurken birçok şeyin farkına vardım, dersler çıkardım, aydınlandım yok yok hatta resmen Işık oldu bu kitap bana. Bizler, anne - babalar, aman bizim yaşadığımız zorlukları yaşamasınlar deyip , yollarına çıkan her taşı topladıkça, onlara hayatı öğretmeyip kolaylaştırıyoruz. Onların yollarını dümdüz, pürüzsüz yaparsak nasıl başarmanın hazzına varacaklar? Recep hocamın da dediği gibi bizler çocuğumuzun yaşadığı çağı anlamakta zorlanırken onlara nasıl geleceği hazırlayacağız. Eğer sizlerin de ergenlik çağında çocuğunuz varsa ve tavsiyeye ihtiyacınız varsa muhakkak okumanızı tavsiye ederim. Bence tüm öğrencilerin, öğretmenlerin ve ebeveynlerin okuması gereken yol gösterici bir kitap. Metin, ergenlikle mücade eden, matematik hariç tüm dersleri iyi olan, sosyal, sportif başarılı bir çocuk. Matematikle arası bir türlü barışmıyor ta ki herşey bir öğretmeni sevmekle başlar sözünü bize hatırlatan Kerem öğretmene kadar. Metin'in yaşadıkları öğrencilere ilham olurken biz anne babalara da ders oluyor.
Bir Değişim Yolculuğu
2026 10. kitabı
BAŞIM DERTTE Bugün sizlere, sadece bir hikaye değil, bir DEĞİŞİM YOLCULUĞU sunan harika bir eserden bahsetmek istiyorum: Yazar/Öğretmen Recep Özkul’dan "BAŞIM DERTTE"! Bu kitapta sadece Metin’in iç dünyasını değil; anne ve babaların çocuk yetiştirirken düştüğü çıkmazları, yapılan hataları ve o muhteşem dönüşümü iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Neler Bekliyor Sizi? ZORLU ERGENLİK: Metin’in evde ve okulda yaşadığı sıkıntılar... ESKİ YÖNTEMLER-YENİ ÇAĞ: Geçmişin disiplin anlayışıyla, günümüzün "merak" çağı arasındaki çatışma. REHBERLİK: Bir rehber öğretmenin ve "Sihirbaz" lakaplı bir matematik öğretmeninin dokunuşuyla değişen hayatlar. "Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşadığı çağa göre yetiştirin." BU KİTAP KİMİN İÇİN? Ebeveynler İçin: Çocuğunu gerçekten ANLAMA kılavuzu. Öğretmenler İçin: Öğrenciye yaklaşım ve çözüm sanatı. Gençler İçin: Sorunlarla başa çıkma ve ÖZGÜVEN kazanma rehberi. * Metin kompozisyon yarışmasında dereceye girebilecek mi? * Matematiği zayıf olan Metin, Bilgi Yarışması'na katılacak mı? * Yazmak için gerçekten çok okumak gerekir mi? İçerisinde İBN-İ SİNA’dan HZ. ALİ’ye, YUNUS EMRE’den SAİT FAİK’e kadar kadim bilgelerin ışığını bulacağınız bu titiz kurgu KAZANIMLAR Sağlıklı İletişim & Aile İçi Bağlar Matematik Kaygısını Yenme Özgüven Geliştirme & Sorumluluk Okuma Kültürü ve Yazmanın Gücü Bu güzel eser için kıymetli Recep Özkul öğretmenimize çok teşekkür ederiz!
Puan vermedi·144 syf.·
2025 52. kitabı
Öğrenciler derslerle BAŞIM DERTTE'n nasıl kurtulur diye düşünüyorsanız; aileler ergen çocuğunuzla iletişimde zorlanıyorsanız; öğretmenler öğrencime nasıl yol gösterebilirim diyorsanız bu kitaba bir bakın derim. Çocuğunu anlama, aile olarak daha mutlu huzurlu olma yolunda duyarlı öğretmenlerle iş birliği içinde çiçeklenen sımsıcak bir gelişim macerası. Öğretmene de aileye de öğrenciye de kapılar açıyor, umut aşılıyor ve belki de tekrar tekrar bakmak üzere bir solukta okunuyor. Kitapta bahsi geçen kitapları okumak, filmleri izlemek ise merakınıza...
2022 57. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2022 18:51
Metin, Ahmet Bey ve Hülya Hanım’ ın tek çocuğu. Okulda Türkçe dersi çok iyi ama ona ters olarak matematik dersi kötü. Okula yeni matematik öğretmeni gelir. Adı Kerem. Kendini sihirbaz olarak tanıtır ve Metin’ e matematiğin önce günlük hayatta nerelerde karşımıza çıktığından başlayarak dersi sevdirmeye çalışır. Onu Türkçe Öğretmeni Kemal Bey de okuma kitapları vererek destekler. Yazmaya teşvik eder. Kompozisyon yarışmalarında derecelere girer. Okul rehber öğretmeni Abdullah Bey de süreci yalnız bırakmaz. Metin’ le görüşmeler yapar. En sonda da sınıflar arası yarışmaya katıldı Metin. Böyle böyle matematiği sever, notları yükselir. Kitapta atasözü ve deyimlere yer verilerek koyu yazılmış. Kitap okumanın önemi, konu olarak ele alınmış ancak benim beğenmediğim tek yan, kitapta çocuk gözüyle değil de yetişkin gözüyle bakış var. Daha merak uyandırıcı ve akıcı olabilirdi.
2022 64. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2022 21:59
Yazarımızdan okuduğum ikinci kitap oldu. Kitap ortaokulun tüm kademesindeki öğrencilere gönül rahatlığı ile okutturalabilir. Matematik dersini sevmeyen Metin'in kendini bulma serüveni gayet güzel anlatılmış. Keyifli okumalar ...
Matematiği sevmeyen Metinin. Sihirbaz hocanın yaptıkları
2024 7. kitabı
Bu kitap güzeldi metin burada matematiği sihirbaz hoca sayesinde öğrenebiliyo yapabiliyor rehberliği gidiyor ve sonundada başara biliyor. Matematik hocasıyla vakit geçirip yazarların okuduğu liseye gidiyorlar ve metin bir yazardır

Recep ÖzkulYazar · 4 kitap
17 Eylül 1983’te Kütahya’nın Simav ilçesi Yakuplar Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Kütahya ve Bursa’da tamamladı. Liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde bitirdikten sonra, Niğde Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandı. Birinci dönem sonunda Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümüne yatay geçiş yaptı. 2005 yılında üniversiteden mezun oldu. Hâlen Bursa’da Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Evli olan ÖZKUL dostları tarafından özellikle ailesine bağlılığı ile bilinmektedir. 2015’te dünyaya gelen Güldehan isminde bir kızı vardır. Kişisel Gelişim alanında Türkiye’de ve dünyada söz sahibi eğitimcilerden alanı ile ilgili eğitim ve seminerler aldı. On yılı aşkındır yaklaşık 190 bin kişiye ulaşan yazarımızın eğlenceli ve sonuç odaklı eğitim ve seminerleri devam etmektedir. Kişisel Gelişim Uzmanı Recep ÖZKUL, “Bursa Okuyor” , “Ben de Yazarım”, “Fikrim Geldi”, “Gönüller Bir Olsun” ve “Bir Kitap Binlerce Umut” projelerine liderlik yapmaktadır. Hızlı Okuma ve Anlama Teknikleri, Hafıza Geliştirme Teknikleri, Dikkati Geliştirme ve Odaklanma, Motivasyon ve Sınavlara Hazırlanma Teknikleri, NLP, Hipnoz ve Telkin, İletişim Teknikleri, Beden Dili, Diksiyon ve Hitabet, Güzel ve Etkili Konuşma, Takım Çalışması, Zaman ve Stres Yönetimi eğitimleri vermektedir.