Puan

8.610 üzerinden
7 kişi
Puan vermedi·32 syf.·
2025 276. kitabı
Bir gün bir kasabanın ortasına düşen ilginç şeyin uzun süre kasaba halkı tarafından kabullenilmeyip sonunda Başka olarak isimlendirilerek kasabanın bir parçası oluşunu anlatıyor. Resimleri güzel. Renk açısından da çizgi olarak da epey hoşuma gitti. Hikâye ise özgün olmakla birlikte o kadar da özgün değil gibi. Yabancıyı kabullenme teması... Yabancının ne olduğunu da öğrenseydik mesela? Bir inceleme, bir araştırma... Bu kadar büyük bir şeyin böylece kabul edilebilmesi bana garip geldi aslında. Ama yüzeysel bakıldığında ya da haddinden fazla derine inip araştırmışlar ama yine de bulamamışlardır fikrine ulaştığında üzerine konuşulabilecek bir hikâye. Farklı çözümler bulmaya çalışmak, sonra kabullenmek zorunda kalmak... Pedagog tavsiyesi bir kitapmış. Olabilir. Beğenmedim diyemem ama daha iyi kitaplar da var, demek isterim. Özellikle çocuğu ya da öğrencileri için kitaplık oluşturmak isteyen ebeveyn ve öğretmenler için tek kitabın bile önemi büyük. Hem maddi hem manevi anlamda... Kitaplığımda olmasın demem ama benim önceliğim olacak bir kitap da değil.
BaşkaYasemin Kuri ·  Küçük Bir Yayınevi · 022 okunma