Küçük Bay ve Bayanlar Rehber Öyküler

24 Ekim 2025
Doğan Çocuk Yayınları

Puan vermedi·32 syf.·
2026 92. kitabı
Bazen herkes endişelenir. Endişelerini biriyle paylaşmak, yazmak ya da güzel şeylere odaklanmak endişelerle başa çıkmayı kolaylaştırabilir. Küçük Bayan Günışığı'nın evine davetli olan Bay Dertli ve Küçük Bayan Utangaç, arkadaşları Bay Sakin'in de yardımıyla endişeleriyle baş etmeyi öğreniyor. Kısa ama güzel bir hikâye. Hem içerik hem anlatım açısından beğendim. Ara sıra sorularla okuru da konu hakkında düşünmeye ve belki düşüncelerini dile getirmeye teşvik etmesi güzel. Çocuk okuma grupları için faydalı olabilir. Ebeveyn-çocuk birlikte de okunabilir. Özellikle basit düzeyde endişeleri olan çocukların bunun normal ve aşılabilir olduğunu fark etmelerini sağlayabilir. Küçük Bayan Günışığının endişeleriyle başa çıkmak için hazırladığı günışığı kutusu da hoş bir fikir. Kitabı okuduktan sonra etkinlik olarak yapılabilir, çocukların ebeveyni olmadan da endişelerinden uzaklaşmasına yardımcı olacak bir şeye sahip olmaları biraz daha rahatlamalarını sağlayabilir.
Bazen EndişeleniyorumRoger Hargreaves · Doğan Çocuk Yayınları · 20255 okunma

Roger HargreavesYazar · 91 kitap
Charles Roger Hargreaves, Britanyalı desinatör, karikatürist ve çocuk edebiyatı yazarı. Özellikle Mr. Men ve Little Miss serileriyle tanındı. Kitaplarında basit ve aptal hikâyeleri, parlak renkler ile cesaretle çizmiş ve son 25 yılda popüler kültürün bir parçası haline gelmiştir.