İlk Yayın Tarihi:
Haziran 2024
Cinius Yayınları

2024 33. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2024 08:02
Kitabın başlarına serbest ölçüde şiirler son sayfalarına da hece ölçüsüyle yazılmış şiirler konulmuş. Bu fikir bence iyi de olmuş. Ancak ben o sayfalara gelene kadar bu durumun farkına varamadım. Bu basit ama önemli husus içindekiler kısmında açıklanabilseydi daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca kitabın sayfa yapısına biraz daha özen gösterilebilirdi. Sanırım belirttiğim bu durumun yazardan çok yayınevinin ilgilenmesi gereken bir husus olduğu kanaatindeyim. Şiir sayısı çok fazla olduğundan ben her okurun kendine iyi gelecek bir şiiri mutlaka bulacağını düşünüyorum. Şimdiki zamanda şiir yazmak cesaret isteyen bir husus olduğundan yazarı bu cesaretinden ötürü de ayrıca kutlamak gerekiyor. Kitabı bitirince fark ettim ki, yazar bu kitapta modern şiir ile halk şiirini harmanlama çabası içine girmiş. Dünya barışı ve toplumsal gerçeklik üzerine yazılmış çok sayıda şiire yer verilmiş olması da bu kitapta dikkatimi çeken başka bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır. Kitabı okumaya devam ettikçe şiir sevmeyenlere bile mutlaka şiiri sevdirebilecek farklı ses, ahenk ve duygu yoğunluğu göze çarpıyor. Genel olarak bakıldığında yazarın her yeni kitabında kendisini bir önceki kitabına göre daha da geliştirdiği göze çarpıyor. Sonuç olarak; şiir severlerin mutlaka okumasını tavsiye edebileceğim bir kitap olmuş. Yazarı tebrik ederim.
BergüzarSait Üçkılınç · Cinius Yayınları · 02 okunma

Sait ÜçkılınçYazar · 4 kitap
(1969-...) Afyonkarahisar’da doğdu. Edebiyata olan ilgisi daha ortaokul yıllarında başladı liseyi bitirdikten sonra uzun yıllar kamuda çalıştı. Türkiye’nin değişik coğrafyalarında görev yaptı. Görev yaptığı bu coğrafyalarda yaşayan insanları daha yakından tanıma fırsatı buldu. Edebiyatın yanında sanatın diğer dallarına da ilgisi bulunmaktadır. Emekli olduktan sonra basın hayatına dahil olmuştur. Halen yerel bir gazetede muhabirlik ve fotoğrafçılık yapmaktadır. Bunun yanında çıkarmış olduğu kitapların kapaklarında kendi çekmiş olduğu fotoğraflara yer vermektedir.Eserleri : Zaleyli (2018) (şiir), Firgun (2020) (şiir), Algoritmik Yalanlar (2021) (roman), Halil (2022) roman)