Ölüm, Hayatı Dolu Dolu Yaşamayı Nasıl Öğretir?

Beş Davet

Frank Ostaseski
Mayıs 2018
The Kitap Yayınevi
Orijinal Adı:
The Five Invitations: Discovering What Death Can Teach Us About Living Fully

2019 40. kitabı
Ölüm hep bizimle, yok saysak da hayatın ayrılmaz bir parçası.... Her birimizin içinde yaşayan sevgi, güven ve bağışlama kapasitesini keşfetmeye çağırıyor.
Beş DavetFrank Ostaseski · The Kitap Yayınevi · 201813 okunma
2019 49. kitabı
Beş Davet: Ölüm, Hayatı Dolu Dolu Yaşamayı Nasıl Öğretir |2/5| Bir şey doğmuşsa ölmek de zorundadır, başlangıcı olan her şeyin bir sonu da vardır. Belki çok sonra belki çok önce ama vardır, şimdilik böyle düşünüyoruz ve böyle olduğuna eminiz. Ölümden korkuyor olsak da aslında ölümün bize öğretebileceği birçok şey var(mış). Bugün hakkında konuşacağım kitabın mottosu bu şekilde. Yazar Frank Ostaseski olan bir kişisel gelişim kitabı kendisi. Normalde kişisel gelişim kitaplarına para vermeyi çok sevmesem de bu kitabın, dertlerini anlatmak için ölüm gibi bir kavramı kullanıyor olması ilgimi çekmişti. Belki bu sefer ‘o’ kişisel gelişim kitabını bulabilir ve böylelikle bu türe karşı olan bütün ön yargılarımı yıkıp bu türün gerçekten kişiyi geliştirdiğini görebilir ve bu farkındalığım sayesinde artık çok daha iyi bir okur, çok daha iyi bir insan ve çok daha iyi bir kişi olabilirdim. Ancak, olmadı. Ölüm üzerinden bize beş daveti var yazarımızın. Hepsi bir mesaj üzerine kurulu ancak kitabın bize ölüm üzerinden vermeye çalıştığı dersler, diğer kişisel gelişim kitaplarında hiç ölüm kavramını kullanmadan da bahsedilmiş olan kavramlar. Örnek vererek açıklarsam daha iyi anlayabilirsiniz. Davetler sırasıyla; Bekleme / Her şeyi kucakla, hiçbir şeyi elinin tersiyle itme / Deneyimlerinizi Tüm Benliğiniz İle Yaşayın / Keşmekeşin ortasında huzura kavuşacağınız bir yer bulun / Bilinmeyen Zihninizi Geliştirin. Bu mesajları daha önceki kişisel gelişim kitaplarında da görmüş olmanız oldukça muhtemel. Bu kitabın farkı bu mesajları vermek için size Zen öğretisinden parçalar sunuyor ve ölüm temasının etrafında dönüyor durmadan. Evet, yazarımız Zen Bakımevi isimli bir projede çalışmış ve orada biriktirdiği anıları bu kitapta fazlasıyla kullanmış. Kitabın yarısından fazlası, yazarın anlattığı
Beş DavetFrank Ostaseski · The Kitap Yayınevi · 201813 okunma

Frank OstaseskiYazar · 1 kitap
Frank Ostaseski bir Budist öğretmendir ve yaşam sonu bakımı alanında bir liderdir. San Francisco'daki Zen Hospice Projesinin Rehber Öğretmeni ve Kurucu Direktörüdür. Esalen Enstitüsündeki eski manevi öğretmenlik görevlisidir.