4 Şubat 2025
Kent Kitap

2025 10. kitabı
Selamlar. Bugün size Osman Ülke'nin kaleme aldığı BİCO kitabından bahsedeceğim. Özellikle zor davaları tercih eden Avukat Necati Doğrugil bürosunda oturduğu sırada,Çevirmeli Telefon Derneği Başkanı Çağrı Temiz tarafından aranır. 90'larda oynanan ve aniden küfür edilmesi gerekçesiyle ortadan kaldırılan BİCO oyununun davasını üstlenmesini ister. Necati Doğrugil davayı kabul eder ve kendisini çetrefilli bir mücadelenin içerisinde bulur. Temponun hiçbir zaman düşmediği, eğlenceli ve bir o kadar da mizahı yüksek olan bir kitaptı benim için. Sayfa sayısı az olması yüzünden tadı damağımda kaldı. Bu yüzden biraz sitemliyim. Okurken kendimi Avukat Necati Doğrugil'in yerine koydum. Ondan çok ben davanın nasıl çözümleneceğine dair teoriler üretmeye başladım. Hâl böyle olunca da hemencecik bitirdim kitabı. Uzun lafın kısası ben kitabı çok sevdim. Herkese de öneririm.
BicoOsman Ülke · Kent Kitap · 20252 okunma
Puan vermedi
90’lı yıllarda geçtiği söylenen bir şehir efsanesi… Bir çocuk programında yaşandığı iddia edilen “garip bir olay”… Ve bu gizemi araştıran idealist bir avukat:Necati Doğrugil. Osman Ülke, Bico’da absürt mizahı ve fantastik unsurları harmanlayarak, okuyucuyu 90’lı yılların gizemli atmosferine götürüyor. Kitap, televizyon dünyasının geçmişte bıraktığı sır perdesine ve acayipliklerine odaklanarak, gizemli bir kapının ardını aralar . Yazarın dili, eğlenceli diyaloglarla süslenmiş ve düşmeyen bir tempoya sahiptir, bu da kitabı soluksuz okumamızı sağlıyorr . Bico, sizi nostaljik bir TV atmosferine götürürken, arka planda hafif çılgınlıkla karışık bir toplumsal hiciv sunuyor. Okuması kolay ama unutması zor bir kitap. Kısa sürede bitiyor ama etkisi bir süre zihnimizde kalıyor. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar Bir şans verin derim :)
BicoOsman Ülke · Kent Kitap · 20252 okunma

Osman ÜlkeYazar · 0 kitap
1987 yılında Konya’nın Bozkır ilçesinde doğmuştur. Ortaokul öğrencisiyken bir gün Türkçe dersinde sınıfına yarım kalmış bir metni tamamlaması ödevi verilir. Arkadaşları hikâyeye uygun ciddi bir son yazmakla uğraşırken Osman Ülke öykünün yapısını bozup mizaha çevirmiştir. Türe doğal bir yatkınlığı olduğunu ilk kez o zaman fark etmiştir. Diğer taraftan serüven türündeki eserler kendisini bildi bileli ilgisini çekmektedir. Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümü’nü henüz bırakmadığı yıllarda Alexander Dumas, Isaac Asimov, Roger Zelazny gibi kitaplarını büyük bir ilgiyle okuduğu yazarlar üslubunun şekillenmesini sağlamıştır. Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden 2014’te mezun olmuştur. Anlattım Kitap Oldu adlı proje ile 2015 yılında bir mizah öyküsü seçilen on eserin arasına girmiştir. Sonraki yıllarda serüven ve mizah anlayışı olgunlaşıp karakter ayrıntılarına ve edebi üsluba daha fazla dikkat etmeye başlamıştır. Osman Ülke, öğretmenlikten kalan zamanlarında mizah, bilimkurgu ve fantastik edebiyat dosyalarıyla ilgilenmeye devam etmektedir.