Biricik

Erhan Kaya
2023
İlken Yayınları

Erhan KayaYazar · 0 kitap
Şanlıurfa’da doğdu, İzmir'de büyüdü. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Fransızca Kamu Yönetimi bölümünü kazanarak eğitim almak için İstanbul’a yerleşti. Mezuniyet ile birlikte Marmara üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetişim ve Sivil Toplum Kuruluşları bölümünde Yüksek Lisansını yaptı. Marmara üniversitesinde lisans eğitimi alırken bir yandan da Sosyolojiye merakı nedeniyle Sosyoloji lisansına başladı. Her iki lisanstan da aynı yıl mezun oldu. Akabinde meslek hayatının Psikoloji - Sosyoloji bilgisine daha çok ihtiyaç duyacağı düşüncesiyle üçüncü lisans olarak Psikoloji lisans eğitimine başladı. 2009-2014 yılları arasında birçok Sivil Toplum Kuruluşunda Yöneticilik yaparak 30’a yakın ulusal ve uluslararası hakemli proje uygulamıştır. Uygulanmış olan projelerin 7 tanesi Brüksel temaslı projeler olup Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerine katkı sunacak çalışmalar çerçevesinde gelişmiştir. Aynı yıllar arasında Almanya, Lüksemburg, Hollanda ve Fransa’da eğitim sistemleri üzerine çalışmalar yapan Kaya, edinmiş olduğu tecrübeleri, kurmuş olduğu Sivil Toplum Kuruluşları aracılığıyla öğrencilerin ve gençlerin faydalanması amacıyla girişimlerine devam etmektedir. Birçok eğitim kurumunda farklı pozisyonlarda çalışan Kaya, bu süre zarfında birçok konuda Danışmanlıklar yaparak eğitim politikaları geliştirme, bu çerçevede eğitim girişimleri yapma konusunda çalışmalarına devam etmektedir. Uzun zamandır üzerinde çalıştığı Hakimlik Akademisi projesi ile eğitim alanındaki, İlkuzem ve İlken Yayınları markalarıyla da dijital ve basılı yayın alanında girişimlerine devam etmektedir.