Bridge to Haven

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Ciltli

Francine RiversYazar · 0 kitap
Francine Sandra Rivers (doğum 1947), Hristiyan temalı kurgu eserleri yazan Amerikalı bir yazardır; bu eserler arasında ilham verici aşk romanları da bulunmaktadır. 1986'da yeniden doğmuş bir Hristiyan olmadan önce Rivers, tarihi aşk romanları yazmıştır. En çok ilham verici romanı Redeeming Love ile tanınırken, bir diğer romanı The Last Sin Eater'ın 2007 yılında Fox Faith tarafından yayınlanan bir film uyarlaması da bulunmaktadır. Redeeming Love'a dayanan bir film, 21 Ocak 2022'de Pinnacle Peak Pictures ve Universal Pictures tarafından gösterime girmiştir. Francine Rivers, bir polis memuru ve bir hemşirenin kızıdır. Rivers, çocukluğundan beri yayınlanmış bir yazar olmak istiyordu. Pleasanton, Kaliforniya'daki Amador Valley Lisesi'ne gitti. Nevada Üniversitesi, Reno'ya gitti ve burada İngilizce ve gazetecilik alanında lisans derecesiyle mezun oldu. Mezuniyetinden sonra bir süre gazete muhabiri olarak çalıştı, ölüm ilanları ve insan hikayeleri yazdı. Kariyer: Kayınvalidesinin kendisine birkaç aşk romanı ödünç vermesinden sonra Rivers, bu türde yazmayı denemeye karar verdi. İlk el yazması satıldı ve 1976'da yayımlandı. Sonraki birkaç yıl boyunca tarihi aşk romanları yazdı. 1986'da Rivers yeniden doğmuş bir Hristiyan oldu ve üç yıl boyunca yeni romanlar için konu bulmakta zorlandı. Bunun yerine zamanını İncil'i inceleyerek geçirdi ve yazısını daha çok Hristiyan temalarına odaklanacak şekilde uyarlamaya karar verdi. Yeni tarzda yazdığı ilk romanı Kurtarıcı Aşk , 1991'de yayımlandı. Rivers bunu inancının ifadesi olarak görüyor. Kurtarıcı Aşk, Eski Ahit'in Hoşea kitabını 1850'lerin Amerikan Batısı'na uyarlıyor ve sonunda Michael Hosea adlı bir sınır çiftçisinin metanetli sabrı ve sevgisiyle ıslah edilip Hristiyanlığa dönen Angel adlı bir fahişenin hikayesini anlatıyor. Rivers'ın sonraki romanlarının tamamı, Rivers'ın "İsa'yı ve Hristiyan yaşamını resmetmek, zor sorunları ele almak ve gerçekçi öyküler yazmak" istemesi nedeniyle ilham verici kurgu türünde olmuştur. Web sayfasındaki bir mektupta Francine Rivers, Hristiyanlığa geçmeden önce yazdığı kitaplardan " MÖ " (İsa'dan önce) bibliyografyası olarak bahsetmektedir. Daha önceki aşk romanlarının yayın haklarını satın alarak bunların tekrar yayınlanmasını engellemeye çalışmıştır, ancak bazı kitaplar yeniden yayınlanmış ve bazıları da ikinci el kitapçılarda dolaşmaktadır. İlham verici serisi Aslanın İşareti yarım milyondan fazla sattı. 2007 yılında, romanı Son Günah Yiyici, Michael Landon Jr. tarafından yönetilen ve Fox Faith tarafından dağıtılan bir uzun metrajlı filme dönüştürüldü. Rivers, Christy Ödülü , ECPA Altın Madalyası ve Holt Madalyası da dahil olmak üzere birçok ödülle onurlandırılmıştır. Rivers ayrıca Amerika Romantik Yazarlar Birliği'nin Onur Listesi üyesidir. Romantik kurguda verilen en yüksek ödül olan dört RWA RITA Ödülü kazanmıştır . İlk RITA ödülünü 1986'da Not So Wild a Dream adlı eseriyle En İyi Tarihi Romantik Roman dalında almıştır. Daha sonraki ödülleri ise 1995, 1996 ve 1997 yıllarında En İyi İlham Verici Romantik Roman dalında almıştır. Romanı Redeeming Love'ın film uyarlamasının yapımcılığını üstlendi ve senaryosunu yazdı; filmin 2021'de sinemalarda gösterime girmesi planlanıyordu. Ancak film, COVID-19 pandemisi nedeniyle ertelendi ve 2022'de gösterime girdi.