Çıplak Zebra

Elma Yayınevi
Sıralamalar

Puan vermedi·176 syf.·
2026 37. kitabı
Çizgisiz doğan bir zebra. Adı Arbez. O doğarken annesi öldüğü için babası ve büyükbabasıyla yaşıyor. Çizgisiz oluşu başlangıçta herkesi şaşırtasa da zamanla herkes bunu kabulleniyor. Kendisi hariç. Arbez'in fil, zürafa, sincap, maymun ve zebra arkadaşları var. Bu arkadaşlarının da kusurları/farklılıkları var. Farklı olmak, kusurlarını kabullenmek gibi konularda güzel mesajlar veren bir kitap, diyebiliriz. Genel olarak beğendim. Dostluk ve aile konularında da güzel örnekler sunuyor. Ayrıca gezgin olmak, özgürlük ve keşif konularına da değiniyor sonlarda. Pek hoşuma gideceğini düşünmeden dinlemeye başlamıştım ama sevdim. Bunda seslendirmenin de etkisi var galiba. Evet, okumadım dinledim. O yüzden resim içeriyor mu, bilemiyorum. 8 yaş üzeri denebilir.
Çıplak ZebraAhmet Önel · Elma Yayınevi · 201232 okunma

Ahmet ÖnelYazar · 29 kitap
1975 yılında, A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Aynı yıl kurulan AÇT'de (Ankara Çocuk Tiyatrosu) kurucu ve sanatçı olarak görev aldı. 1980 /87 yılları arasında profesyonel reklam metin yazarlığı yaptı. Halen Foça'da yaşıyor ve radyo/tv için program metinleri yazıyor.