ÖNSÖZ
Sanatta teşvik unsurunun etkisi büyüktür. Denilebilir ki, sanatkarın eseri karşılığında beklediği en önemli mukabele takdir ve teşviktir.
Yarışmalar, mükafaatlandırmalar şüphesiz bu manada çok faydalı olmaktadır. Sun'i sanatkarlar yaratmakta ve okuyucuyu şartlandırmakta kullanılan dejenere edilmiş dost - ahbap yarışmaları bir, kenara bırakılırsa, sanat dünyasına bu kapıdan ilk adımlarını atan kabiliyetler ve ünlerini mükafaatlarla belgeleyen isimler az değildir.
Töre - Devlet Yayınevinin ortaya koyduğu Dündar Taşer Armağanı, Türk Sanat çevresinde soluk duyurma imkanları çarpık maksatlı «ahbap işi yarışma» tertipcilerince engellenenlere fırsat vermnekte öncülük şerefine sahip bir yarışmadır. Hizmeti bakımından teşekküre layıktır. 'Tiyatro gibi özel ve teknik yönü çok ağır edebiyat dalında yapılmış' olmasına rağmen tôpladığı ilgi bu hükmün delilidir; beklenilen faydayı temin etâ€ettiğini gösteriri. Tiyatromuzun saldırgan ağızlardan uzak yerli eser ihtiyacına bir cevap olacağız şüphesizdir.
Daha ileride daha çok eseri, d daha fazla sanatkarı ortaya çıkaracak Dündar Taşer yarışmasında istikbale ümitle bakmak için kafi derecede sebep olduğuna inanıyorum.
Erdal Sargutan
Sanat Derneği Genel Sekreteri