Çöpçatan

Guy Des Cars
Altın Kitaplar Yayınevi

·433 syf.·
2020 67. kitabı
Kitabı okurken adeta yazarı unutup ,kitapta kendini anlatan kadının bir kereye mahsus ( gerçekten ) hayat hikayesini anlattığını sanıyor insan . Kitap gerçekten olay örgüsüyle çok başarılı bir anlatım sunuyor. Hayatın önüne çıkardığı fırsattan istifade ederek hayatını önemli bir yere çekmeye çalışması ve kazanması'nı anlatan , birbiriyle bağlantılı olaylarla bir hayat hikayesi. Okuyanı büyük olasilik çok saracaktır. Bir çöpçatanın hayat hikayesini bulacaksiniz. (kitabı okumadan önce çöpçatanın ne olduğunu bile bilmiyordum )ama hikayesi ister sadakat ister ihanet ve ister sağlam bir bağlılık olarak birçok duyguyu içinde barındıran eser.
ÇöpçatanGuy Des Cars · Altın Kitaplar Yayınevi · 04 okunma

Guy Des CarsYazar · 3 kitap
Guy Augustin Marie Jean de la Pérusse des Cars, popüler romanlarıyla çok satan bir Fransız yazardı. 6 Mayıs 1911'de Paris'te doğan des Cars, aristokrat bir aileden geliyordu. Cars Dükü François de la Péruse (1875–1941) ve Marie Thérésa Edwards'ın (1879–1941) ikinci oğluydu. Cars'ın babası, Viktorya dönemi bir baloda gelecekteki eşi, Şili Cumhurbaşkanı'nın kızıyla tanıştığında Londra'da genç bir askeri ataşeydi . Cars daha sonra eserlerinde annesinden ilham alacaktı. Evroux'daki Cizvit okulunda eğitim gördü. Okuldan sonra annesi onun rahip olması için para ödedi. 19 yaşında annesinin ailesini ziyaret etmek için Şili'ye gitti. Fransa'ya dönüş yolculuğunda gemide, ailesinin dehşetine rağmen yüz gösterim yapan, neşeli bir komedi olan " Croisiere pour dames seules " ("Bekar Bayanlar İçin Gezi") adlı oyunu yazdı. Ailesi ona olan yardımını kesti ve des Cars gazetecilik kariyerine başladı. Birden fazla kez evlenmiş olması mümkün. 12 Mayıs 1947'de lirik sanatçı Marthe Claquin ile evlendi. Kendisi Fransız gazeteci Jean des Cars'ın babasıdır .