Anılar - Belgeler

Hasat Yayınları
Sıralamalar

Sevgili Hocamı Rahmet ve Saygıyla Anıyorum
2019 125. kitabı
Bir dönemler Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanlığı da yapan Sevgili Bozkurt Ergör’ün yazmış olduğu kitapta dağcılığımızın ilk yıllarını,dağcılık federasyonunun kurulma aşamalarını,o yıllarda yaptığı önemli tırmanışları özellikle o zaman kadar hiç kış tırmanışı yapılmamış olan Ağrı ve Demirkazık tırmanışlarına geniş yer veriliyor.Kitap aynı zamanda bir anı-belgeler kitabı niteliği de taşıyor.O döneme ait siyah-beyaz tırmanış fotoğrafları ve Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun kuruluş yazışmaları, diğer ülke federasyonların ülke dağları ile ilgili belgelerinin yer aldığı adeta dağcılığımıza ışık tutacak belgeler yer almaktadır.Ülke dağcılığına bilimsel ve teknik olarak katkıda bulunanların en başında gelen Sevgili Dr.Bozkurt Ergör hocamı rahmet ve saygıyla anıyorum.
Spor
DağcılıkBozkurt Ergör · Hasat Yayınları · 20175 okunma

Bozkurt ErgörYazar · 1 kitap
Bozkurt Ergör, Türk dağcı. Niğde'nin Bor ilçesinde doğdu. 12 yaşında dağcılığa başladı. 1962'de Türk Dağcılık Kulübü'nü kurdu. 1966'da kurulan Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun kurucuları arasında yer aldı ve üç kez başkanlık görevini yürüttü. Dağcılık Tekniği adlı kitabı yazdı, çok sayıda dağcıyı eğitti.