Veysel Nazlı
Yalnız ve aç bir adam, karanlık bir oda ve toparlama çabasıyla tümden dağılan, avare bir hayat… Veysel Nazlı’nın titizlikle işlediği “Dağılma”, “Oblomovcu” bir tembellikle Dostoyevski hırsı ve öfkesini bünyesinde barındırıyor; siz okuyucularımıza açlıkla besili ağır bir depresyonun hikâyesini sunuyor… Tekdüze olarak betimlediği günlerin yarısını uykuda geçiren, diğer yarısında da tekrar uykusuna dönmek üzere koşturmaca içerisinde olan başkahraman, bütün serüvenini derin bir yoksunluk içinde sürdürüyor. Açlıkla, yalnızlıkla, onu takip eden karanlık düşünceler veya sıradan insanlarla savaşı bitmeyen kahraman; biteviye günlerini ancak bu sıradan insanların koşturmacasını ve mücadele ettiği acı gerçekleri yazarak, tekrar sancılı uykusuna dönüyor. Veysel Nazlı, Dağılma ile birlikte sizlere tam olarak karnını suyla doyurmanın acizliğini, pesimistliğin en uç noktalarını, rüya evreninde geçip giden zamanı, kısacası; toparlamaya çalışmanın dağıttığı aciz ve avare bir hayatı gözler önüne seriyor.
Türler:
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 47 dk.Sayfa Sayısı: 98Basım Tarihi: Kasım 2022Yayınevi: Fihrist Kitap
ISBN: 9786257599948Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

98 syf.
Puan vermedi
Bazen bir defa dağılır, bir ömür toparlayamazsın!
Bütün kitapları keyifle okuyamazsın sevgili okur, bütün kitaplar mutluluk vermez sana. Biri gelir dağıtır gider, diğeri seni senden alır. En zoru da nedir bilir misin? Seni sana anlatan kitaplar... Kendini gördüğün anda içinde kaybolup gidersin. Bir kuyuya düşmüşsündür artık, Yusuf'un düştüğü kuyudan daha derin bir kuyu. Çıkarabilene aşk
DağılmaVeysel Nazlı · Fihrist Kitap · 202254 okunma
98 syf.
9/10 puan verdi
Başak burçlarının uzak durması gereken bir kitap. :D :D
Kitabımızın isminden de anlaşılacağı üzere 'DAĞILMA'. Gerek psikolojik , gerek tekdüze yaşamı savunanlar, gerek üşengeçler için anlamlandırılabilir. Kitabı okurken hafif bir Bukowski tadı almadım dersem yalan olur, tabi bunda Pis Moruğun Notları kitabıyla birlikte okumamın da etkisi aşikar. :D Kitabı okumama vesile olan ve taaa uzak yollardan bana ulaştıran bu kıymetli kitabın yazarı sevgili
Veysel Nazlı
beyefendiye teşekkürler ediyorum. Okunabilirliği bana göre makul ben sevdim. Kitapla kalın dostlar...
DağılmaVeysel Nazlı · Fihrist Kitap · 202254 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.