Serhan Oktay'ın 'Damla' isimli şiir kitabını 2014 yılında Parafiks Yayınevi'nden yayınlamış. Eser sahibinin kendisi hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Sırlı kalmayı tercih etmiş. Başka çıkardığı kitabı var mı bilmiyorum. Kitabında 91 adet şiiri bulunmakta. Ben özellikle 'İnci', 'Bir', 'Hâl', 'Sır', 'Parantezli Şiir', 'Mutluluk', ve 'Yolcu' adını verdiği şiirlerini beğendim.
Bazı şiirlerini okurken ne demeye çalışmış, ne demeye çalışmamış arasında sıkılıp kaldım. Şiirlerinin büyük çoğunluğunu serbest ölçüyle yazmış. Anlam bütünlüğünü kendimce kaybetmemeye çalıştım okurken ama pek başarılı olduğum söylenemez. Kitabın beni çok sarsıp, derinden etkilediğini söyleyemeyeceğim. Merak edip almak isteyen arkadaşların beğendiği, altını çizdiği dizeler pek tabii farklı olabilir. Şairin verdiği emeği göz ardı etmemek lazım. Benim yazdıklarıma bakarak bir karar vermeyin.
Kitabın başında 'şiir' ile ilgili yazdığı cümleleri, tanımlamaları ve benzetmelerine katılıp, desteklediğimi de belirterek kısa incelememi noktalıyorum. İyi okumalar dilerim..