Path to Ascendancy #1

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2022 27. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2022 12:07
Dancer’s Lament, Malazan dünyasının yaratıcılarından birisi olan Ian C. Esslemont’un (ICE) son üçlemesinin ilk kitabıdır. Malaz İmparatorluğu’nun nasıl kurulduğunu anlatması açısından çok uzun zamandır merak etmekteydim ancak ICE’ın önceki okuduğum kitaplarından, Erikson’dan aldığım tadın yarısını bile alamadığım için şüphe ile yaklaşmaktaydım. Sonrasında hem ICE’ın yazım kalitesi hakkında okuduğum olumlu yorumlar hem de Malazan ana serisini yeniden okumaya başlamam sebebiyle zamanı geldiğini düşünerek seriye başladım. Öncelikle söylemem gerekir ki ICE kendisini çok geliştirmiş. Arada atladığım kitaplar var ama en oturaklı kitabı şimdilik bu olmuş. Hala bir Erikson değil ama zaten aynı şeyleri beklemek de hata olur sanırım. Herkesin kendi tarzının olması gayet doğal. ICE, Erikson gibi işin felsefesine inmek yerine daha nokta atış ve olay odaklı olarak ilerliyor. Hikaye 3 ana POV üzerinden işleniyor. İlki, bir suikastçı olmak isteyen Dorin, ikincisi Kanese kılıç-dansçılarından Iko ve üçüncüsü de şehir büyücülerinden Silk. Hikayenin çoğu Li Heng’te (Quon Tali’de bir şehir) geçiyor. Li Heng çok uzun zamandır refah içerisinde yaşayıp gitmektedir ve bunu da yöneticisi olan Shalmanat’a borçludur. Ancak Kanese tarafından kuşatılmıştır ve farklı güçler tarafından da tehdit altıntadır. Shalmanat, gönülden sevdiği şehrini korumak için her şeyi yapmaya hazırdır fakat Dorin ve partneri olan Dal Hon büyücüsü Wu ortaya çıkarak işleri daha da karmaşık bir hale sokar. Herkesin gizli bir ajandası varken, bu çatışmada kazanan kim olacaktır? Malazan serisinden bazı tanıdık karakterlerin gençliği ile bu kitapta karşılaşıyoruz. Bunlardan bazıları ilk kitapta gördüğümüz Dancer, Kellanved, Dassem ve K’rul iken, ikinci kitapta karşılaşacağımız Baudin de yer alıyor. Ayrıca yine ikinci
Dancer's LamentIan C. Esslemont · Tor Books · 20161 okunma