Deli Ağustos

Haziran 2024
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık
Sıralamalar

2025 37. kitabı
Selamlar sevgili dostlarım Bugün farklı kişilerin hikayesine tanıklık edeceğimiz bir yolculuğa çıkarken , aile danışmanı ve sosyolog olan yazarımızın , evliliklerin neden artık kısa sürdüğüne dair değindiği noktaları sizin de benim gibi benimseyeceğimizi düşünüyorum. " Evlilik 'biz olmak istiyorum' demektir. Çiftler birlikte mutlu olacaklarını düşündükleri biriyle yeni hir hayata adım atarken işin kolayına kaçmadan birbirlerini anlamaya ve aralarındaki uyumu korumaya çalışmalı , birbirlerini kadın -erkek rollerine sokmaya zorlamamalıdır. Ne göz temasını ne gönül temasını ne de ten temasını koparmamalı , karşılıklı saygı ve sınır asla aşılmamalıdır. " Havin , sevmeye sevdalı . Kalbindeki adamla yaşadıklarını unutması imkansız , onunla yaşadıklarına bakarak hayatını güzelleştirmeye çalışan ve ruhunda baharlar açtırmaya çalışan bir kadın . Okan , Hazal , Serap , Gökhan , Nurdan ,Can , Ali ... Bazen uzaktan sevmeler bazense bitmiş hikayeler. Ortak tek bir nokta "Güzel Sevmek " . Ee nedir peki bu güzel sevmek bir Deli Ağustos'ta? Güven ve samimiyetin insanları terk ettiği bu çağda , ruhumuza ,bedenimize ve yayınlarımıza iyi gelecek birilerinin ellerinden tutabilmek mevzusu delice. Kırmadan , dökmeden . Evliliklerde yatakları ayırmadan , çözüme çalışarak . Kendi mutsuzluğumuzu düşünürken karşıdaki kişinin de mutsuz olabilecek olma ihtimalini göz ardı etmeyerek . Bu kitabı okurken cümlelere uzun uzun bakarak ve altını çizdiğiniz her cümleyi hayatınıza katarak devam edeceksiniz pencerenizden bakmaya.
Deli AğustosDuygu Çilingir · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20241 okunma