26 Aralık 2012
Altınküre Yayınları

2021 2. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2021 13:04
Bir ülke sağcı olsun, solcu olsun neci olursa olsun bu doymak bilmez tanrıya , soyutlanmış devrime , karşı devrime kurban ediliyordu; yahudilerin kadim tanrısı moloch böyle seslendiriyor. Hiçbir gencin hayatından değerli değildir o gençlerin bedenleri üzerinde yükselecekse bile devrimler. Gayet hoş bir eser olan bu kitapta 27 mayıs 12 mart olaylarının perde arkalarında kişilerin Mahir çayan , Deniz gezmiş , Dündar taşer , Mehmet berşe , Dursun önkuzu gibi nice gençlerin ki hangi görüş çerçevesinde olursanız olun hoş bir nukte yakalayacağınız bu güzel insanların bedenlerinde yükselmeye çalışan ideolojileri hoş bir lisan ile konu almakta.
DepremAclan Sayılgan · Altınküre Yayınları · 20123 okunma

Aclan SayılganYazar · 10 kitap
1924 yılında İzmir'de doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdikten sonra Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı. Bir dönem Türkiye Komünist Partisi (TKP) içinde yer aldı. Sonra TKP’nin Sovyetler Birliği bir dünya görüşü savunmasına karşı çıkarak, komünizmden uzaklaştı. Bir yandan Devlet Tiyatroları’nda çalışırken, diğer yandan yazar olarak eserler yazdı. Bu eserlerde, yaşadıklarından hareketle, komünizm ve Türk aydınının yabancılaşma çizgisi üzerinde önemli tespitlerde bulundu. 5 Eylül 2001 tarihinde İzmir'de vefat etti.