Avatar Üçlemesi 3. Kitap

Arka Bahçe Yayıncılık

Kocaman bir vay be... 9.5/10
2025 33. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2025 22:52
Evet, maceramız bitti. Basamaklardan kovulan tanrıların çekişmesi nihayete erdi. Çok güzel bir macera daha son buldu Diyarlarda. Serinin ilk kitabı Karanlık Vadi ile yavaş başlayan maceramız, ikici kitap Tantras ile epey yükselmiş ve aksiyonun bol olduğu, temponun hiç düşmediği, her sayfada bolca süpriz ve ters köşenin bulunduğu Derinsu kitabıyla bizden tam not (10 değil 9.5 :P ) alarak final yapıyor. İlk iki kitaba yaptığım incelemelerde bu serinin hakkını çok yemişim, sanırım; Karanlık Vadi #282918642 Tantras #283457801 Belki, seriyi okumaya başlarken şunu unutmuş olabilirim; Fantastik kurgu kitapları ve kitapların bağlı olduğu seriler genelde hep aynı formülde ilerliyor. Bir macera için bir kahraman, kahramanımıza yardım eden bir arkadaş grubu, kahraman/grubun etkilendiği bir aksiyon ve bu aksiyon sonucunda başarılması gereken, halledilmesi gereken, çözülmesi gereken bir sorun ortaya çıkıyor. Çözülen bulmaca sonunda kahraman/ekip bir ödül yahut bir statü kazanıyor. Belki bir kılıç, incik boncuk, altın. Belki de bir kumandan, bir prens belki bir kral oluyorlar. Dostlar kazanıyor, dostlar kaybediyorlar... Aşık oluyor, ihanete uğruyor, ölümle yaşam arasında, ince bir çizgide, bir hançerin ucunda maceralar yaşıyorlar... Eh bu formül Unutulmuş Diyarlar kitaplarında bolca kullanılıyor. Belki bizi etkileyen duygu şu da olabilir; bu maceraya ortak olurken, sonunda "iyilerin" kazandığı, "dur bakalım şu yeşil pis kokulu ejderhayı yok edebilecekler mi?" "Hadi bakalım, kılıcı ele geçirip, kötülükle baş edebilecekler mi?" diye kitabı/seriyi okuyup sonunda "vay be" demek sanırım. Ve evet, bu seri biterken bize kocaman bir "vay be" dedirtiyor. Unutulmuş Diyarlar çok büyük bir evren. Hep diyorum, her bir köşesinde
DerinsuRichard Awlinson · Arka Bahçe Yayıncılık · 200319 okunma

Richard AwlinsonYazar · 3 kitap
Yazar hakkında herhangi bir bilgi bulunamadı..