Jaga and the Devil #1

9798328819237
İngilizce
Sıralamalar

2025 46. kitabı
Merhabalarr Instagram'da önüme çıkan editler sonucu başladığım Devil's Deal kitabının yorumuyla geldimm. Konusundan kısaca bahsedeyim. Jaga çocukluğundan beri köyünde dışlanan ve istenmeyen biri. Bunun sebebi ise köylüler onun bir cadı olduğunu düşünüyor ve onu aralarinda istemiyorlar. Çocukken yaşadığı bir olayla da kendisi de kendinin normal olmadığını anlar ama bu gizemi asla çözemez. Köydeki fısıldayıcı (şifacı) ölünce kendisi onun yerine geçmeli ama köylüler onu istemiyor ve başka birini getiriyor. Jaga hayatta kalabilmek için uğraşırken bir Kupala Gecesi’nde kaderi değişir. Karşısında tanrılar var ve o tanrılardan biri onu kendine istiyor. Mitolojisi esintisi olan bir karanlık fantezi romanı kitap. Böyle karanlık fantastik kitapları okumayı seven biri olarakta kitabı sevdim. Jaga küçüklüğünden beri köylülerin onu istememesinden de dolayı zor şeyler yaşamış ama güçlü ve zeki bir karakterdi. Kupala gecesinden sonra hayatı tamamen değişmeye başlıyor. İlk önce Woland (tanrı) onu görüp isiyor ve kendisi bir tanri olduğu için reddedilmeyeceğini düşünüyor Jaga onu reddedince bir şok oluyor jxhejxhdh tabii bu reddetmeyi asla kabul etmiyor Woland ve Jaga ile uğraşmaya başlıyor. Başta ona ceza vermek için yaptığı şey çok kötüydü ve o bile Woland'ın ne kadar kötü biri olduğunu gösteriyordu bence. Jaga reddettikçe Woland daha da acımasızlaşıyordu. Jaga'nın başına belalar getiriyor ve Jaga tam yaralanacakken de gelip yardım ediyordu. Tabii bunların yapmasının arkasında bir sebep var durduk yere Jaga'yı istemiyor ama biz bu sebebi asla doğru düzgün öğrenemıyoruz. Kitapta bir ileri bir geri gidip durduk. Woland öyle bir karakterdi ki okudugum en sahtekar, yalancı, düzenbaz (kendisine çook sinir oldum) karakterlerden biri olabilir. Ağzından iki güzel şey çıkıyor hopp bakıyorsun
2025 6. kitabı
Konu itibariyle oldukça farklı bence. Tanrılar, tanrıçalar, büyüler, cadılar... Yoğun bir temaya sahip. Kızımız, kızıl saçları ve renkli gözleri yüzünden köyde cadı olarak nitelendiriliyor. Ve bu sekilde büyüyor, dışlanmış bir şekilde. 12 yasına geldiğinde köydeki cocuklar onu ormana kadar kovalayıp öldürmeyi planlıyor ve gercekten de bu hedeflerini gerçekleştirecekken gelecekteki kendisi gelip kızımızı kurtarıyor. Bu şekilde ölmesi gerekirken yaşamış bulunuyor. Tabi bu durumda tanrıların dikkatini çekiyor. Daha sonrasında büyüyüp genc bir kadın olduğunda, cocukken gördüğü o kadın gibi olabilmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor ama cabalasada istediği sonuçlara ulaşamıyor. Bir gün köyde düzenlenen şenlik üzerine tanrılarla iltibata geçiyor ve hatta içlerinden şeytan olarak nitelendirilen, ölüm tanrısıyla aralarında bir etkileşim oluyor. Adam bildiğiniz kızı gözüne kestirmiş 'ya benimsin ya da kara toprağın' sözünü harfiyen yerine getiriyor. Kara toprak kısmını cevresindekiler için kullanıyor orası ayrı fkdmmfmdf mesela kızın köyde anlasıp, konuştuğu tek kişiyi öldürüyor ve adam diyor ki benim oldugunu söylemedikçe bu durum devam edicek. Kızda dinlemiyor, bir yolunu elbet bulurum diye. Mesela bu bana sacma geldi. Adam ölüm tanrısı ne yolunu bulacaksın pardonda??? Kızın gurur yapması gercekten saçma. Tabi adamda secenek sunmuyor orası sıkıntı. Her anlamda kafa karıştırıcı, sizi arafta bırakıyor bu durum. Olsa ayrı dert olmasa ayrı anlayacağınız xnsmmdmd Akıcı, sürükleyici bir kurgu tek sıkıntılı noktası olaylar farklılık göstersede dialoglar değişmiyor. Her seferinde ikili arasında şöyle bir dialog geçiyor; -"Benim olduğunu söyle. Bunlara bir son vereyim" -"Asla" Son ana kadar kız diretiyor. Adamın, şeytan olduğunuda unutmamak gerekiyor. Bu yüzden kız üzülsede
2026 30. kitabı
Değişik karanlık bir havası vardı. Ben seriyi tek kitap farklı karakterler sanıyordum ama böyle olması daha iyi olmuş. Merak uyandırıyor ve kesinlikle devam edeceğim

Layla FaeYazar · 0 kitap
Layla Fae, birçok farklı türde ateşli canavar romantizmi yazıyor. Hafif veya karanlık, canavar özünün yiyecek olarak kullanılmasından kan oyunlarına ve karanlık tabu romantizmine kadar çeşitli uyarılar içeren eserlerinde, canavar aşkının fantezisini çeşitli açılardan ele alıyor. Hassas kalpliler için bir yazar değil.