Türk Halk Masalları 1

İlk Yayın Tarihi:
1971
Duruluk Yayınları

Osman BoluluYazar · 6 kitap
Tütün tarlasında dünyaya geldi. İlkokulu köyünde okudu. Akpınar Köy Enstitüsüne girdi. Beş yıllık köy öğretmenliğinden sonra, Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümüne girdi. Mezuniyetinden (1954) sonra Reşadiye, Doğanhisar ortaokullarında, Amasya Kız Sanat Enstitüsünde Türkçe öğretmenliği; Taşova, Suluova ortaokullarında müdürlük yaptı. 1964'te Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünü bitirdi. Çeşitli öğretmen derneklerinde yöneticilik yaptı. MEB müfettişi iken 12 Eylül sonrası emekli oldu (1981). Ümit Dünyası şiiri Nilüfer dergisinde yayımlandı (1951). Şiir ve yazıları Varlık, Bizim Dağarcık, Ataç, Ilgaz, İmbat, Yelpaze, Türk Dili, Çağdaş Türk Dili, Kıyı, İnsancıl, Karşı, Damar, Gerçek Sanat, Biçem, Abece gibi dergilerde yer aldı. Reşadiye'de Duruluk (1955-56), Amasya'da İlke (1961) dergilerini çıkardı. Ankara'da Öğretmen Dünyası ve ABC dergilerini yönetti. 1992'de Yurt Boyu Sevişmek ile Nabi Üçüncüoğlu ve Vedat Güler Birincilik ödüllerini, 1998'de İnsan İnsana Eklene Eklene ile Kültür Bakanlığı Büyük Ödülünü aldı.