Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Die Zweite Revolution in der Autoindustrie

Dan Jones (Daniel T. Jones)

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Biz yönetim mücadelesinin kavram olarak basit olduğuna inanıyoruz... Ana problem insanlardır. Birçok değişik ülkelerden ve kültürlerden gelen binlerce bireyin uyumlu bir çalışmanın içine girebilmesi için nasıl ödüllendirilecekleri ve motive edilecekleri esas sorundur.
Sayfa 224 - Otomotiv Sanayi Derneği
"Seri üretim, bir kural kitabı ile işletilen yalın üretimdir, dolayısıyla, hiç kimse sistemi devamlı olarak geliştirmek için insiyatif kullanmaz ve mesuliyet almaz."
Sayfa 105 - Otomotiv Sanayi Derneği
Reklam
Japonya'da iyi zamanları olduğu kadar kötü zamanları da paylaşmak gibi bir bağlılık vardır. Yan sanayiciler, kabul edilebilir bir dereceye kadar, Toyota'nın çalışanları gibi sabit maliyetler olarak kabul edilirler.
Sayfa 155 - Otomotiv Sanayi Derneği
Yalın üretim, el işçiliği ile seri üretimin en iyi özelliklerini bir araya getirir, yani birim maliyeti düşürürken kaliteyi hissedilir şekilde yükseltir ve aynı zamanda daha çok ürün çeşidi ve rakebet sağlar.
Sayfa 284 - Otomotiv Sanayi Derneği
YALIN GİRİŞİMİ YÖNETMEK
Yeni bir otomobil modelinin geliştirildiği günden, otomobilin kullanılır duruma geldiği güne kadarki üretim basamakları, toplam üretim sürecinin yalnızca bir kısmını oluşturur. Bu basamakları başarıyla geçmek ve senelerin geliştirme çabalarını garanti altına almak için uygun miktarda para, iyi eğitilmiş ve motive edilmiş personel mevcut olmalı ve dünyanın değişik yerlerinde yer alan faaliyetler koordine edilmelidir. Bugüne kadar hiçbir şirket bunu tam olarak yapmayı başaramamış olmasına rağmen biz inanıyoruz ki, yalın üreticilerin mali konulara, personel yönetimine ve global iş birliğine seri üreticilerden çok daha farklı bir yaklaşım göstermeleri gerekir. Bu faaliyetlere olan yalın yaklaşım eğer kusursuz olabilirse, yalın girişim tamamlanmış olacaktır.
Sayfa 197Kitabı okudu
Fabrika idarecileri değişik uyarlamalar, renkler, vs. için olabilecek talep hakkında iyi bir tahmin yapmaya çalışırlar. Bu tahmine dayanarak, tesisin imalat programını oluştururlar ve bunu da ne yapılacağını bilmeleri için yan sanayi imalatçılarına verirler. Bu tahminlerin isabetliliği de, doğal olarak, imalat programının ne kadar sık yenilendiğine bağlıdır. Bu Japonya'da tipik olarak her on günde birdir ve Batıda ise her ay veya altı haftada birdir. Siparişler eline geçtiğinde, üretici müşterinin istediği belirli otomobilleri yapmak için imalat programını ayarlar. Japonlar tam zamanında üretim uyguladıkları için bunu yapmaları Batıya göre çok daha kolaydır, çünkü Batıda fabrikalar çok daha az esnektir ve parça siparişi için çok daha uzun bir devreye girme süresine gerek vardır (bu parçalar kullanılmadan önce uzun müddet stok olarak etrafta dururlar).
Sayfa 187Kitabı okudu
Reklam
Yalın satış sistemi, aynı zamanda, stok maliyetlerini de çarpıcı bir şekilde düşürmekte ve fabrikadaki üretim akışını sorunsuz hale getirmektedir. Sipariş karışımları dalgalansa dahi, özellikle toplam siparişlerin pürüzsüz akışı için, satış ekibinin, fabrikanın gereksinimlerini iyice anlamış olması sebebiyle fabrikanın daha verimli çalışmasını sağlamak mümkün olacaktır. Bunun da ötesinde, Japon sistemi, yeni ürünlerde hassas ayar yapılmasına, utandırıcı veya tehlikeli hataların, geniş kapsamlı ve göze batar şekilde, genel geri çağrılmalara gerek kalmadan yakalanmasına yardım etmektedir.
Sayfa 193Kitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.