Din Eğitimi

İbrahim Turan

Din Eğitimi Gönderileri

Din Eğitimi kitaplarını, Din Eğitimi sözleri ve alıntılarını, Din Eğitimi yazarlarını, Din Eğitimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçları olan insanın kendini gerçekleştireceği en doğal ortam olarak tanımlanan aile ,bu anlamda en temel mutluluk kaynağıdır.
Tarih boyunca insan,her büyük anlatının, düşüncenin,felsefenin,ideolojinin ve yaklaşımın eğitim anlayışında önce eğiten ,ama daha çok eğitilmesi gereken temel yapı taşı olagelmiştir.
Reklam
Öğrenim
Öğrenim, beşikten mezara kadardır.
Sayfa 27 - BİLAY YAYINLARIKitabı okudu
Yaşadığımız yüzyılın temel sorunlarının başında insanın mekanik bir yapı olarak görülmesi ve insandan en fazla verimin nasıl alınabileceğinin acımasız kaygısı yatmaktadır. Şehir hayatının getirdiği koşturmaca, insanın her şeyi hemen elde etme hırsı, aile bireylerinin kurulmuş bir saat gibi her gün aynı mekanik yaşantısı ve hedefe ulaşmak için her yolun mübah görülmesi bunu desteklemektedir.
Sayfa 205Kitabı okudu
Medyanın değerler üzerindeki olumsuz etkileri arasında; dayattığı tüketim kültürü vesilesiyle çocuk ve gençlerin doyumsuzluğunu arttırması, etkin yönlendirici gücüyle birlikte şiddet ve cinsellik üzerine kurgulanmış hakim bir kültür oluşturması ve bu yolla geleneksel aile yapısını ve ahlak kurallarını hgiçe sayması, kültür boşluğuna, yabancılaşmaya, normsuzluğa yol açması ve medyada sürekli vurgulanan özgürlük kavramının ''saygı'' değerini anlamsızlaştırması sayılabilir.
Sayfa 198Kitabı okudu
İnsan: Felsefede düşünen, psikolojide davranan, sosyolojide toplumsallaşan, biyolojide yaşayan ve konuşan, ekonomide üreten ve tüketen, dinde inanan bir varlık.
Reklam
Ergenlerle iletişimde öğüt vermek yerine iyi bir dinleyici olmak daha etkindir. Olumsuz bir davranış sergilediğinde gencin doğrudan davranışını hedef almak yerine onu bu davranışa götüren nedenlerin ortadan kaldırılmasına çalışmak daha doğru bir yaklaşımdır.
Sayfa 246 - Bilay YayıncılıkKitabı okudu
C.G. Salzmann, ergenlik döneminde dine karşı çıkışın nedenlerini ortaya koyarken zihinsel gelişim açısından uygun olmayan dönemlerde bireyi dini kavramlarla korkutmamak gerektiğini ifade etmektedir.
Sayfa 243Kitabı okudu
Çocukluk Dönemi Din Eğitimi
Din eğitimi ve öğretimi faaliyetleri gerçek hayatı unutturmamalı; çocuklardaki hareketlilik neşe, oyuna düşkünlük eğilimleri göz ardı edilmemelidir. Toplumsal duygular zaafa dönüştürülmemelidir: çocukta başkalarının duygularına katılma, merhamet, şefkat gibi eğilimler beslenmeli ve kuvvetlendirilmelidir. Fakat duyguların iradelerini işlemez hale getirmesine izin verilmemelidir. Çocuğa kendisi yanında başkalarını sevme ve vatan sevgisi de kazandırılmalıdır.
Sayfa 231 - Bilay YayıncılıkKitabı okudu
İbadet ve dua eğitimi, bir yandan çocuğun Allah'ın varlığını hissetmesine ve O'na yaklaşmasına imkan sağlarken bir yandan da korkularla dolu olan çocukluk döneminde emniyet ve güven hissinin gelişmesine yardımcı olur.(Türk, 2015)
Sayfa 228 - Bilay YayıncılıkKitabı okudu
31 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.