Dön, Bebeğim

Orijinal Dil:
İngilizce

·414 syf.·
2025 45. kitabı
Trans kadın yazarları okumak benim için yeni bir deneyim. Dön Bebeğim genel olarak keyif aldığım bir metin olsa da yazarın aynı paragraf içinde farklı zaman kipleri kullanmasıyla biraz canımı sıkmadı değil :). Onun dışında anlatımı oldukça basit, hatta "bestseller" metni hissi verdi. Karakterler kusursuz değil ve bu gerçekçiliğini sevdim. Reese zaman zaman rahatsız edici olsa da bu yönüyle sahici duruyor. Annelik meselesi ise kişisel tercihlerim nedeniyle bana çok hitap etmedi. Amy (Ames) kitabın en sevdiğim karakteriydi; onun geçmişini ve deneyimlerini okumak benim için oldukça ufuk açıcıydı. Buna karşılık Katrina karakteri oldukça yapay hissettirdi. Bu kadar güçlü hangi kadın hayatında daha önce görmediği biriyle çocuğunu paylaşmayı kabul eder ki? Motivasyonu gerçekçi gelmedi. Metindeki yoğun cinsellik de beni biraz yordu. Kitabı bana verseler hikayeye katkısı olmayan bir çok yeri kesip biçer yarıya indirirdim. Yine de şunu anlıyorum: Trans yazarlar yeni yeni ana akımda seslerini duyurmaya başladı ve bu literatür hâlâ çok ham, adeta bebek gibi. Dertleri edebi olarak parlamak değil, varoluşlarını duyurmak ve kabul ettirmek. Bu açıdan bakınca kitap bana Duygu Asena-Kadının Adı Yok’u hatırlattı.
Dön, BebeğimTorrey Peters · Umami Kitap · 202513 okunma
2023 5. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2023 11:49
Son 50 sayfayı severek okudum ama öncesi çok karışık geldi bana. Sürekli zamanda geriye gidilerek eski olayların anlatılması konuyu takip etmekte zorluk yaşatıyor. Bazı kısımlarda fazla detay olması olayların akışını çok yavaşlatıyor ve bu, zaman zaman sıkılmama neden oldu. Ama hikaye çok farklı ve yeni bir bakış açısı kazandırıyor insana. Trans kadının anne olma isteği ve bu yolda yaşadığı maceralarını anlatıyor kitap. Bir çok yeni şey öğrendim ve bu açıdan eseri yine de değerli buluyorum.
Detransition, BabyTorrey Peters · One World · 202113 okunma

Torrey PetersYazar · 0 kitap
Torrey Peters, One World/Random House tarafından yayımlanan ve Women's Prize for Fiction için uzun listeye kalan Detransition, Baby adlı romanın yazarıdır. Ayrıca Infect Your Friends and Loved Ones ve The Masker adlı romanların da yazarıdır. Iowa Üniversitesi'nden Yüksek Lisans ve Dartmouth'tan Karşılaştırmalı Edebiyat Yüksek Lisans derecelerine sahiptir. Torrey pembe bir motosiklete biniyor ve zamanını Brooklyn ile Vermont'taki izole bir kulübe arasında bölüştürüyor.