50 Yaş - Kızıma Mektuplar 2

Ceyhun İrgil
Şubat 2021
Halk Kitabevi

Ceyhun İrgilYazar · 6 kitap
Ceyhun İrgil 1 Ocak 1965 yılında İzmir’de doğmuştur.1984 yılında İzmir Atatürk Lisesi,1988 yılında ise Bursa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.1994 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde genel cerrahi alanında uzmanlığını tamamlamıştır. Bursa ilinde sağlık alanında önemli çalışmalar yapan Ceyhun İrgil,bu süre içerisinde gerek tıp alanında gerekse diğer alanlarda birçok ödül kazanmıştır. Ceyhun İrgil 2005 yılında İçimdeki Gökkuşağı adlı bir şiir kitabı,2014 yılında Bursa’nın Kadın Yüzü adlı araştırma kitabı ve 2014 yılında 40 Yaş Kızıma Mektuplar adlı deneme olmak üzere 3 adet kitap yayımlamıştır.Ayrıca Bursa Sağlık Tarihi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tarihi adlı yayına hazırladığı iki adet kitap çalışması bulunmaktadır. Ceyhun İrgil 2009 yılında Bursa Büyükşehir ve Nilüfer Belediye Meclis üyeliği yapmıştır.2010 yılında CHP il yönetim kuruluna seçilmiştir.7 Haziran 2015 yılında yapılacak genel seçimler öncesinde yapılan CHP Bursa önseçiminde 2. sırada yer almıştır.Ceyhun İrgil,7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde milletvekili seçilmiştir. Opt. Dr. Ceyhun İrgil,Halk sağlığı doçenti Dr. Emel Mercan İrgil ile evli olup,çiftin bir kız çocukları vardır.