1933

Dorlion Yayınevi
9786254197895

Bugünün romanı
2023 158. kitabı
Kitap Osmanlı nın son dönemlerini 3 gazeteci arkadaşın birbirine yazdığı mektuplardan anlatıyor ama sakın yanılgıya kapılmayın inanılmaz akıcılığa sahip bir kitap. Neden yıkıldık? Neden diğer milletlerden, diğer devletlerden geride kaldık? Neden cahil kaldık? İşte bu soruların bütün cevapları bu kitapta, herşeyiyle yozlaşmış, geri kalmış bir sistemi okuyoruz. İşin en kötü yanı Osmanlıyı batıran yok eden cahilliğin ve yozlaşmışlığın bugün hala devam ediyor olması, kitabı okuyunca sanki bugünü okuyor hissine kapılacaksınız.
Dünkülerin RomanıBurhan Cahit Morkaya · Dorlion Yayınevi · 20236 okunma

Burhan Cahit MorkayaYazar · 12 kitap
1892 yılında İstanbul Silivrikapı'da doğdu. 1912 yılında Mülkiye Mektebi'ni bitirdi. Öğrencilik yıllarında gazeteciliğe başladı. 1946'da DP'den İstanbul milletvekili seçildi. Ama mazbatası TBMM Genel Kurulu'nca iptal edildi. 1949 yılında öldü. Konusunu Birinci Dünya Savaşı ve sonrası yıllarının Türkiye'sinde meydana gelen toplumsal değişmelerden alan popüler romanlarıyla tanındı. Geniş bir okuyucu kitlesi buldu. 1925 yılında ilk romanı basılan Morkaya'nın kırka yakın eseri bulunmaktadır.