Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hz. Mevlana Tarih Boyunca Kimleri Nasıl Etkiledi?

Dünyada Mevlâna Etkisi

Şaban Karaköse

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Nefsini bilen Rabbini bilir.."
Sayfa 27 - yediveren
"Bir Allah adamı içmeden sarhoştur Bir Allah adamı dünyadan zevk almasa da toktur. Bir Allah adamı kılıçsız bir kahramandır Bir Allah adamı kılıçsız da savaşır. Bir Allah adamı ne kibirlenir, ne de aşağılanır.."
Sayfa 215 - yediveren
Reklam
"Dünyada bulunan, senin için bir rüya gibidir, Yolculuğu sen yaparsın, nereye olduğunu kader çizer; Sıcak ve soğuk üzerinde tasarruf sahibi değilsin, Çiçeklenen her şey hemen solacaktır.."
Sayfa 218 - yediveren
Mustafa Kemal, (1920-1931 yılları arasında) Konya'ya yaptığı toplam dokuz ziyaret sırasında, her sefer, önce Mevlana makamının bulunduğu türbe-i saadeti ziyaret etmeyi ihmal etmemiştir. Yine bir Konya ziyareti sırasında söylediği şu sözler, onun Mevlana'ya gösterdiği sevgi ve saygının delili gibidir: "Ne zaman bu şehre gelecek olsam, içimde bir heyecan duyarım Mevlâna, düşünceleriyle bütün benliğimi sarar. O çok büyük bir dahi, çağları aşan bir yenilikçi. Mevlâna'yı inceleyiniz ve eserlerini yayınlayınız."
Sayfa 102Kitabı okudu
Mevlana ve Mustafa Kemal
"Çocukluğu zaman zaman Selanik Mevlevihanesi'nin bahçesinde geçen, bu yüzden Mevlana'yı ve Mevlevileri çok seven, savaş yıllarında Mevlevi sikkesi giyerek fotoğraf dahi çektiren Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk (ö.1938), cumhuriyetin ilanından birkaç ay önce Konya Mevlâna derğahına gelmiştir. 20 Mart 1923'de Konya'ya giden Mustafa Kemal, Türk Ocağı'nda bir konuşma yaptıktan sonra hatıra defterine: "Konya, asırlardan beri tüten büyük bir nurun ocağıdır. Türk kültürünün esaslı membalarından biridir..." yazmıştır."
Sayfa 101Kitabı okudu
"Ya olduğun gibi görün, Ya da göründüğün gibi ol."
Reklam
Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi, yeni şeyler söylemek lazım.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.