Almanya'nın çöküşünden sonra Avrupa'dan kaçırılan Eichmann, Mossad tarafından yakalanmadan yıllar önce Arjantin'de barışçıl ve aktif bir sürgün yaşamayı başardı. Bir zamanlar 'Holokost'un Müdürü' gibi lakaplar tarafından yaygın olarak bilinmesine rağmen, kendisini 1960'ta Kudüs'teki sanığın kutusundan, emirleri takip eden aşırı çalışan bir bürokrat olarak tasvir edebildi - dedi ki, 'küçük bir dişli çarktan başka bir şey değil. Adolf Hitler'in imha makinesinde'.
Bu özenle hazırlanmış şaşırtmaca nasıl mümkün oldu? Nihai Çözümün baş mimarı nasıl ortadan kaybolmayı başardı? Kendini nasıl saklanmakla meşgul etmişti?
Yeni keşfedilen şaşırtıcı bir belge hazinesinden yararlanan Stangneth, bize kaçan münzevi, suskun bir savaş suçlusunun değil, kendini yeniden icat etme konusunda tükenmez bir yeteneğe sahip, son derece yetenekli bir sosyal manipülatörün, yardımcılarının kendilerine yardım etmesini isteyen pişmanlık duymayan bir katilin tüyler ürpertici bir portresini sunuyor. geçmiş zaferleri tartışın ve gelecek hedeflerini güçlü bir şekilde planlayın.