Eksik Öykü

İsmail Demirtaş
2024
40 Kitap

2025 156. kitabı
EKSİK ÖYKÜ-İSMAİL DEMİRTAŞ 127 sayfa Öncelikle değerli yazarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum.Adıma imzalı olarak gönderdiği bu kitabının ve diğer roman,şiir kitaplarının çok anlamlı bir telif hakkı var.Kendisi de öğretmen olan yazarımız İsmail Demirtaş ,tüm kitaplarının telif hakkı gelirlerini “Köy Çocuklarının Eğitimine Destek” amaçlı kullanarak çok değerli bir misyonu görev edinmiş.Değerli öğretmenime defalarca teşekkür ediyorum.Çocuklarımız geleceğimiz…Bazı çocuklarımız daha değerli ve önemli bana göre.Şehir hayatından ve imkanlarından uzak köy çocuklarımızın eşit haklara sahip olması ve okuması hele de kız çocuklarının okuması çok çok önemli… Herkesin hayatında eksik kalmış bir öykü vardır…Yarım kalmış aşklar ve hayaller…İçsel yalnızlık…Kendine ve çevreye yabancılaşma…Geçmiş ve pişmanlıklar…Özlem….Kayıp yıllar…Kalabalıklar içindeki yalnızlıklar…Hepsini anlatan bir kitap olmuş Eksik Öykü …Yazarımızın dili sade,akıcı,derin.Anlatımda sakin bir melankoli var.Satırların içinde kayboluyorsunuz,adeta içine çekiyor sizi sayfalar ve okurken kendi hayatınızın eksik kalmış yönlerini düşünüyorsunuz. Kitap karakterlerimiz isimsiz…Onları ister öyle kabul edin ister siz isim koyun. Son yazdığı romanını bastırabilmek için yayınevi arayışında bulunan yazar karakterimizle emekli öğretmen karakterimizi kader İstanbul’da bir otelde ,oda arkadaşı olarak buluşturur.Yazarımız son yazdığı romanını bastırmak için yayınevi ararken yeni bir romanının yolda olduğunun farkında değildir.Yeni romanın konusu oda arkadaşı emekli öğretmenin hayatıdır.Ama ne hayat…”Hayatımı yazsam roman olur” der ya kimileri ,işte öyle bir hayat öğretmenin ki… Şöyle anlatmaya başlar hayatını emekli öğretmenimiz; “Güvendiğim birinin bir telefonu ile hayatım tamamen değişti.Ellerimin
2025 9. kitabı
“Kalbim kırıldı. Hem de sesini duyacağım türden kırıldı. Kendime geldiğimde un ufak olmuş bir kalple baş başa kaldığımı anladım.” “Müzik çalmıyordu. İyi ki de öyleydi, yoksa minibüste çocuklar gibi gençliğimin dizlerine vura vura ağlayacaktım.” “Kimi insanların yaşamının şiirden kısa olduğunun er ya da geç farkına varacağız.” “Eksik olan öykü değil, fazla olan ihanet.” Kısa sürse de birlikte çalıştığım için kendimi şanslı hissettiğim, saygıdeğer meslektaşım İsmail Demirtaş’tan okuduğum üçüncü kitap Eksik Öykü oldu. Yazarımız bu kitabının da telif hakkı gelirlerini köy çocuklarının eğitimine destek olmak için kullanmaktadır. Eksik Öykü tesadüfen karşılaşan iki öğretmenin tanışması ve arkadaşlığı sırasındaki sohbet örgülerinden ortaya çıkıyor. Kah Erzurum’a kah Diyarbakır’a düşüyor yolumuz. . Özellikle öğretmenlik mesleğinin yer aldığı kitaplar beni çok etkiliyor. (Bknz: Hakkaridebirmevsim) Bu kitapta da olayların öğretmenlerin başından geçmesi ve tepkilerin de bizim mesleği yansıtması beni özellikle etkiledi. Sık sık okumayı bırakıp sorgulama ve düşünme ihtiyacı hissettim. Özellikle o dönem YİBO olarak anılan okullarda çalıştığı kısımda doğrudan kendi tecrübe ve anılarımı gördüm. . “Yaşadığımız dünya üzerinde utanılacak o kadar şey varken, isimsiz kahramanımın onuruyla yaşadığı bu hayatı yazmak, benim için utanç değil kıvanç olacaktı. Zalimliği alkışlayan insanların onurunu sorgulayacağımıza, onurlu insanların zalimce yargılanmasının nedenlerini sorgulamamız gerekirken, bizler neden eksik bir öykünün peşine düşüp onun, bunun yaşamını sorgulayalım ki!.. Ben de söz verdiğim gibi; kahramanımın eksik öyküsünü sorgusuz, sualsiz "Eksik olan öykü değil, fazla olan ihanet" cümlesiyle tamamladım..." . Keyifli okumalar. Kitapla kalın!
1000k
2026 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2026 23:50
Eksik Öykü duygusal yoğunluğu yüksek, yaşamı bireysel ve toplumsal açıdan sorgulamaya açan bir eser olarak değerlendirilebilir. Yazarın dili metin boyunca kişisel deneyimle kurgu arasında köprü kurar; bu, kitabı özellikle içsel yolculuk ve değer sorgulaması arayan okurlar için cazip kılar. Mevcut kaynaklardaki tanıtım metinleri, eserin ağırlıklı olarak hissiyat ve yaşam deneyimi üzerine kurulu olduğunu göstermektedir. Bu güzel edebi kaynak için değerli yazarımıza teşekkür ederim. Kaleminiz inşallah her geçen gün daha çok sivrilir. Eksik Öykü İsmail Demirtaş