Your Letter

810 üzerinden
5 kişi
·264 syf.·
2025 388. kitabı
Çok anlamlı ve güzel çizimlere sahip bir kitaptü. Kitapta zorbalığın ne kadar feci olduğu,bireyde yaşattığı durumları veriyordu. Yeon insaniyet namına arkadaşına yapılan zorbalığa sessiz kalmadığı için zorbaların yeni hedefi olup başka bir okula gitmesiyle başladı tüm psikolojik duygu durumlarını hissettim. Kore zaten zorbalığın çok sık yaşandığı ve o nedenle de çocuk yaşta intiharların görülebildiği bir ülke. Bu nedenle de bu konunun iyi işlenmesine çok sevindim umarım ülkesinde de okunur ve en azından vakalar azalır.
2025 Okuma Raporları
Yeon'un MektubuCho Hyeona · Athica Yayınları · 20256 okunma
2025 122. kitabı
Sizlere iç ısıtan ve Cho Hyeona'nın eğlenceli yazı ve çizimleriyle okuyucularla buluşan #yeonunmektubu eseriyle geldim. Eserin ana konusu akran zorbalığı aslında. Bu zorbalığa maruz kalan bir arkadaşına arka çıkan ortaokul öğrencisi kızımız Sori Lee, desteği neticesinde babaannesinin yanında gittiği okulda dışlanır. Destek çıktığı arkadaşı da başka okula nakil olunca çareyi kendi memleketi olan şehirdeki bir okula nakilde bulur. Yeni okulunda oturduğu sıranın altında kendisine yazılan gizemli mektuplar okulu, arkadaşlarını olan tanıtırken ona yeni bir arkadaş daha edindirir. Bu mektuplar kim tarafından yazılmıştır? Dahası Sori Lee'yi ile bu kişinin nasıl bir bağı vardır? Satırlar elimden akıp gitti, dostluk, iyilik, iyileşme süreçli, iyi hissettiren eser arayışında iseniz a bir de her yaşa hitap etsin diyorsanız düşünmeyin, gönülden tavsiyedir, iyiliğe inançla ve kitapla kalın dostlarım "Nefesin gibi yaydığın küçük iyiliklerini ömrün boyunca hatırlayacağım." ~ "Mucizeler düşündüğümüzden çok daha fazla zaman ve çaba gerektirir. Bundan dolayı onları basit bir şeymiş gibi görmemiz kolaylaşır. Hastaları iyileştirmek veya gökyüzünde uçmak da buna benzer. Bu yüzden ve önemsiz olduğunu düşündüğümüz an mucize olmaktan çıkar ve tüm sihrini kaybederler." ~ "Tüm yerlerin giriş yöntemi farklıdır. İlgilenmeye başladığın an, gözünün önünde belirirler." ~ "Neden burada tek başına ağlıyorsun? -Ağlamak mı? -Ne diyorsun? Ağlamak için illa gözden yaş mı akmalı? Tabii gözyaşı dökerek ağlamak daha rahattır." ~ @athicabooks @destekdukkan
Yeon'un MektubuCho Hyeona · Athica Yayınları · 20256 okunma