اثر مرکب

Puan

8.510 üzerinden
23 kişi
2024 1. kitabı
Annemin tavsiyesiyle okuduğum kişisel gelişim kitaplarından biri. Etkileyici bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Kitap, küçük bir olumlu adımın nasıl bir dalga etkisi yaratıp hayatında daha fazla olumlu gelişmeye yol açabileceğini anlatıyor. Aynı şekilde, ufak tefek olumsuz seçimlerin de seni nasıl olumsuz sonuçlara sürükleyebileceğini gösteriyor. Başarıya giden yolda gerekli olan "Büyük İvme" (Big Mo) kavramından bahsediyor. Olumlu sonuçlar almaya başladığında, bu seni daha da ileriye taşıyan bir ivme yaratıyor. Bu, biraz daha fazla çalışmak, biraz daha fazla çabalamak ya da sadece bir adım daha ileri gitmek anlamına gelebilir. Zamanla bu küçük adımlar bile büyük bir değişim yaratabiliyor.
The Compound EffectDarren Hardy · Vanguard Press Publishing · 201282 okunma
2025 518. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2025 00:25
Okunması ve anlaşılması kolay, sahici bir niyetle yaklaşıldığında uygulanması da bir o kadar mümkün bir kitap. Bugün “önemsiz” dediğimiz davranışların, aslında yarını kademe kademe ve sessizce inşa ettiğini fark etmemizi sağlıyor. Büyük sıçramalar arayanlar için değil; istikrara, sabra ve farkındalığa inananlar için bu kitabı tavsiye ediyorum
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
2024 19. kitabı
Bileşik EtkiBileşik Etki birçok kişisel gelişim kitabı okudum ama bu kitabın yeri başka oldu. Abartılı şeyler ve kurallar yok yapılabilirlik ve ulaşılabilirlik var. Ne kadar yoğun olursanız olun atacağınız ufacık adımların nasıl büyük etkilere dönüşebileceğini anlatmış. Gerçekten harekete geçirici ve ilham verici buldum.
Düşünce
Puan vermedi·192 syf.·
2025 9. kitabı
Aslında temel “1>0” ilkesine dayanan bir kitap. Küçük de olsa istikrarlı adımlar atmak, vizyonumuzu geliştiren alışkanlıklar kazanmak, büyük düşünmekle ilgili güzel noktalara değiniyor ve bunların etkilerinin de zamanla artacağından bahsediyor. 1 alışkanlığı değiştirip yerine sağlıklı bir alternatif koymanın önemi anlatılmış. Tavsiye ederim :)
2025 2. kitabı
Hayatınızda bir şeylerin istediğiniz gibi olmadığını fark ettiniz, değişim istiyorsunuz ama nasıl ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz ya da işiniz, çevreniz gereği yeniliğe, motivasyona, yeni fikirlere ve belki de bir kontrol mekanizmasına ihtiyacınız varsa muhteşem bir kitap. Kişisel gelişim kitaplarının çoğu çok az farkındalık yaratıcıdır veya çoğu gerçekten çok az gelişim sunacak materyal bulundurur. Bu kitap ise size, laf salatasından çok daha ötesini sunuyor.