Ще дойде дяволът

ИК „Бард“
Bulgaristan
Bulgarca

Glenn CooperYazar · 0 kitap
Glenn Cooper 8 Ocak 1953'te doğdu . ABD'nin New York eyaletindeki White Plains'de . Harvard Üniversitesi'nden arkeoloji alanında lisans derecesiyle mezun oldu ve İngiltere'de arkeolojik kazılara katıldı. Arkeoloji onu cezbetmedi ve başka uğraşlara yöneldi. Tufts Üniversitesi'nden tıp alanında yüksek lisans derecesi aldı ve hekim olmadan önce New England Deaconess ve Massachusetts General Hastaneleri'nde dahiliye ve enfeksiyon hastalıkları ile tropikal tıp alanında uzmanlaştı. Araştırma alanında kariyer yaptı ve Eli Lilly'de (06.1980 - 07.1990) çeşitli klinik ve düzenleyici pozisyonlar da dahil olmak üzere çok sayıda yönetici pozisyonunda bulundu. Dr. Cooper, Prozac, Axid, Lorabid, Ceclor ve diğerleri de dahil olmak üzere çok sayıda ilacın geliştirilmesi, onaylanması ve pazarlanmasında yer almıştır. Daha sonra Transcell Technologies, Inc.'in Başkanı ve CEO'su, Sphinx Pharmaceuticals Corporation'ın Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü (08.1990 - 09.1992), Progenitor, Inc.'in Başkanı ve CEO'su (09.1992 - 06.1994) oldu. Mayıs 1993'te Dr. Cooper, üroloji ve endokrinolojiye odaklanan Massachusetts merkezli bir biyoteknoloji şirketi olan Indevus Pharmaceuticals, Inc.'in direktörü ve 2000'de CEO'su oldu . Görev süresi boyunca Indevus, 25 çalışanı olan, geliştirme aşamasındaki bir şirketten, beş pazarlanan ürünü ve yıllık 100 milyon doların üzerinde satış rakamıyla tam entegre bir ilaç şirketine dönüştü. 2008 yılında şirket Endo Pharmaceuticals, Inc. tarafından satın alındı ​​(burada danışman olarak kalmaya devam ediyor) ve Ağustos 2009'dan bu yana Dr. Cooper, Repligen Corporation'ın Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2009'dan beri Gentium yönetim kurulu üyesi ve Coronado Biosciences, Inc.'in danışmanıdır. Akşamları ve hafta sonları Hollywood'a satmaya çalıştığı senaryolar yazıyor. Boston Üniversitesi'nde film yapımcılığı alanında yüksek lisans yaptı. Boston merkezli bağımsız film yapım şirketi Lascaux Pictures'ı kurdu ve 2005 yılında psikolojik korku gerilim filmi Long Distance ile Tribeca Film Festivali'ne katıldı. 2009 yılında ilk kitabı "Ölüler Kütüphanesi"ni yayımladı. Cooper, bu kıyametvari tarihi gerilim romanında Ajan Will Piper karakterini tanıtıyor ve onun maceralarını anlatan kitap serisini başlatıyor. Kitap, modern bir gerilim romanı ile tarihi bir gizemin mükemmel bir karışımı. Kısa sürede çok satanlar arasına girdi ve yirmiyi aşkın ülkede dağıtımı yapıldı. İlk başarılı çıkışı onu yorulmadan yazmaya devam etmeye teşvik etti. Will Piper serisinin yanı sıra bağımsız romanlar da yazıyor. Arkeoloji, ortaçağ tarihi ve biyoteknoloji alanlarındaki daha önceki kapsamlı deneyimi ve ilginç deneyimleri çalışmalarını kolaylaştırmaktadır. Kitaplarının her birinde yerleri, gelenekleri ve hatta kuantum fiziği gibi konuları araştırıyor. Kitaplarının her biri en çok satanlar listelerinde yer alıyor. 30'dan fazla dile ve 40'tan fazla ülkeye çevrildi ve milyonlarca kopyası satıldı. Romanları özellikle Avrupa'da büyük ilgi görüyor. " Kitaplarımın Avrupa'da dolaşımının özellikle güçlü olmasından ve İtalya , İspanya , Fransa , Almanya ve İngiltere'de sürekli olarak en çok satanlar listelerinde ilk ona girmelerinden dolayı özellikle minnettarım ." – diyor Glenn Cooper. Amerika'nın en eski evlerinden birinde , Massachusetts'in Wayland kentinde yaşıyor . 20 Kasım 2012'de İtalya'nın Campania bölgesindeki Solofra kentinden fahri hemşehrilik aldı .