Küçükpazar

Yazar:
Ali Ekşi
Ateş Yayınları

2026 3. kitabı
Beni bir hikayenindeğil, İstanbul’un arka sokaklarında yaşanan gerçek hayatların içine çekti. Sade ama sert diliyle acıyı süslemeden anlatıyor; karakterler kusurlu, kırık ve bu yüzden çok gerçek. Okurken sık sık “Ben olsam ne yapardım?” diye düşündüm. Kolay okunan ama kolay unutulmayan bu roman, İstanbul’un görünen yüzünün arkasını merak eden herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edilir.
Frak
2026 13. kitabı
2026 - 17. Kitap Kitabın Adı: Frak Yazarı : @alieski.10 Yayınevi : Ateş Yayınları Türü : Roman Basım Yılı : 2024 Sayfa Sayısı : 335 Sayfa Düşünceler : "Frak" yeni bir yazar arkadaşın eseridir. Roman Frak denilen bir kıyafetin etrafında geçiyor. Frak bildiğiniz gibi resmi toplantılarda giyilen şık bir elbise. Şebnem isimli bir kadının orkestra şefi olan eşinin iş kıyafeti yani. Şebnem'in kocası Cengiz bir kazada ölüyor. O da elbisesini çöpe atımıştır ,çöpe atılan frağı kağıt toplayan saf bir genç buluyor ve giyip üzerinden hiç çıkarmıyor. Daha sonra yine bir şekilde bu frak Şebnem Hanımın etrafında dolanıp duruyor. Olaylar İstanbul 'un Fatih İlçesi'nin Küçükpazar semtinde geçiyor. Herkesin birbirini tanıdığı ,saydığı ,sevdiği mahalle kültürünün sembolü olan bir yer. İnsanlar fakir ama gururlu bu yerde. Arkadaşlık kardeşlik gibi değerlidir. Eserin en önemli özelliği tiyatro gibi hatta senaryo gibi yazılması. Bol diyaloglu içeriği ile direkt senaryo yapılsa olurmuş gibi hissediyorsunuz okurken. İnsanların fakir ama hep pozitif olduğu bu ütopik mahalle hikayesi bize İstanbul sokaklarında gerçeğe çok yakın bir gezide vadediyor.
Frak-Ali Eski
2026 7. kitabı
Bu kitabı büyük bir keyifle okudum. İçindeki kahramanların her biri hayatın tam içinden; bugün kazanıp bugün harcayan, anı yaşayan, küçük şeylerle mutlu olmayı bilen insanlar… Sayfalar ilerledikçe kendinizi onların yanında yürüyormuş, aynı sokaklardan geçiyormuş, aynı sofraya oturuyormuş gibi buluyorsunuz. Hikâye sadece anlatılmıyor; yaşatılıyor. Karakterler o kadar sahici ki, sanki bir yerlerde gerçekten varlar. Kitabı okurken sık sık şunu düşündüm: Keşke filmi de çekilse… Çünkü bu hikâye sadece okunacak değil, izlenecek kadar da güçlü yazılmış. O sıcaklığı, o samimiyeti beyaz perdede görmek çok güzel olurdu.