Mart 2025
Elpis Yayınları

2025 44. kitabı
Merhaba sevgili kitap severler, nasılsınız? Bugün sizlere derinliğiyle içimize işleyen, kelimeleriyle vicdanımıza dokunan bir romanı tanıtmak istiyorum. @elpisyayinlari tarafından yayınlanan #geçmiş kitabı ile severek okudum tavsiye ederim. Bu kitap yalnızca bir babanın kızını arayışı değil, aynı zamanda bir ruhun kendi iç karanlığıyla yüzleşmesinin yankısı. Bir adamın geçmişle ve vicdanla örülmüş iç yolculuğunu anlatıyor. Kahramanımız Mason, görünürde kızını bulmak için çabalasa da, satır aralarında çok daha derin bir hesaplaşma var. Mason susan bir adam. Ama sessizliği çığlık gibi yankılanıyor. Yıllar önce yaşadığı bir kaybın izini taşırken, şimdi kızını bulmaya çalışıyor ama bunun kurtuluş mu, yoksa bir kefaret çabası mı olduğu belirsiz. Zaman çizgisi düz değil, hafızanın boğuk titreşimleri gibi, geçmişe dönüşlerle dolu. Betimlemeler yalın ama ruhsuz değil. Diyaloglardan çok iç monologlar var her düşünce kırık bir cam gibi keskin. Kitabın her cümlesi, okuru duygularla yalnız bırakıyor. Sessizlikten yükselen ağırlıkla, kendi yaralarımıza ayna tutuyoruz. Ben bu kitabı okurken sadece Mason’un hikâyesine tanık olmadım. Kendime dair sustuğum şeyleri de duydum. Birini kurtarmaya çalışırken aslında kendi iç çocuğuma sarıldığımı fark ettim. Bazı savaşların kazanmak değil, hissetmek için verildiğini hatırlattı bana bu roman. Bazı vedalar, aslında bir tür affediştir. Ve evet bazen “bir daha yapar mıyım” sorusu, bir sayfanın kenarında saklı kalır. Kendini affetmek mümkün mü gerçekten? Kitapla ve sevgiyle kalın. Mutlu Okumalar Dilerim
GeçmişAleyna Yıldırım · Elpis Yayınları · 20256 okunma
2025 109. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2025 00:00
Bazı hikâyeler sadece anlatılmaz, ruhunuza dokunur ve sizi geçmişin gölgesinde kaybolan bir babanın çaresizliğiyle baş başa bırakır. Senden, senin için vazgeçiyorum… Bir babanın aldığı en zor karar, kızını korumak uğruna onu kendisinden uzaklaştırmak mı olurdu? Mason, geçmişinden kaçıyordu ama gerçekten kaçış mümkün müydü? Hayat, insanı seçimleriyle sınar. Geçmişin gölgesinde kalmak mı, yoksa umuda doğru ilerlemek mi? Bir tren… Bir veda… Ve bir söz: Seni bulacağım. Altı yaşındaki Nicole, kaderin beklenmedik bir dönüşüyle kendini büyük bir trajedinin içinde bulur. Bir genç adam ona elini uzatır, peki bu yalnızca bir iyilik mi, yoksa iki kaderin kesiştiği noktada doğan yeni bir başlangıç mı? Gazetelerde "küçük mucize kayıp" başlığıyla yankılanan haber, Mason’un yüreğini burkarken, onu bir çıkmaza sürükler. Kendi geçmişiyle yüzleşip kızına verdiği sözü tutabilecek mi? Yoksa sonsuza dek kaybettiği bir masalın içinde mi hapsolacak? Kaçış, fedakarlık, umut ve pişmanlık… #geçmiş bir babanın içsel savaşını ve bir çocuğun hayatta kalma mücadelesini kalbinize kazıyacak. Bu kitabı okurken yalnızca bir macera değil, duygusal bir yolculuk yaşayacaksınız. Tesadüfler, fedakarlık ve kaybolan masallar yeniden yazılabilir mi? Belki de her masal mutlu sonları hak eder… Ama sonu belirleyen biziz. Eğer duygu yüklü ve etkileyici okumaları seviyorsan, #geçmiş sana unutulmaz bir yolculuk sunacak!
GeçmişAleyna Yıldırım · Elpis Yayınları · 20256 okunma