Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gelenek Sanat ve Medeniyet

Sadettin Ökten

Gelenek Sanat ve Medeniyet Gönderileri

Gelenek Sanat ve Medeniyet kitaplarını, Gelenek Sanat ve Medeniyet sözleri ve alıntılarını, Gelenek Sanat ve Medeniyet yazarlarını, Gelenek Sanat ve Medeniyet yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Aharlı kâğıt üzerinde kamış kalemi kaydıran şevk ile muhteşem kemerleri inşa eden ilham ve benzi sapsarı neyi inleten melâl, hep aynı kaynaktan gelmektedir; geleneğin tabiriyle aşkullahtan, muhabbetullahtan.
Sayfa 126Kitabı okudu
Geleneğin sanatı bütün dallarıyla bir bütünlük arz eder. Mimariden musikiye kadar bütün sanat dallarında kullanılan malzeme, biçimler, renkler, sesler, ahenkler, uzak bir perspektiften bakıldığında bir bütünün ayrılmaz ve vazgeçilmez parçaları gibidir.
Sayfa 126Kitabı okudu
Reklam
Toplumu bilim ya da bir başka olgu değil, onu uygun bir biçimde kullanan insan değiştirir.
Sayfa 125Kitabı okudu
Geleneğin sanatı
Geleneğin etkinliğini en güçlü bir biçimde hissettirdiği alan sanattır.
Sayfa 125Kitabı okudu
Bir medeniyet tasavvurunun hakim olduğu ve yaşadığı toplumda, birey bir kişilik ve kimlik sahibidir, bir nispeti ve bir aidiyeti vardır. Dolayısıyla böyle bir bireyin onu diğerlerinden ayıran bir takım özellikleri ya da başka bir açıdan bakıldığında sınırları söz konusudur.
Sayfa 119Kitabı okudu
İyi-kötü, güzel-çirkin, yap-yapma gibik ikilemler hangi kaynaktan zuhur etmiştir? Bazıları niçin beni mutlu ediyor, bazıları da mutsuz?
Sayfa 119Kitabı okudu
Reklam
... bilgimin kaynağı ve doğruluğu nedir? Neyi, ne kadar, nereden ve ne doğrulukta bilmekteyim?...
Sayfa 119Kitabı okudu
..yaşadığım hayatın bir anlamı var mıdır, benim bu hayat içerisindeki yeri nedir?...
Sayfa 119Kitabı okudu
Sanat üzerine düşünceler
Her insan kendini idrak ettiği anda, bu varlığa nereden başlayarak geldiğini ve bu varlığın akıbette nereye vasıl olacağını hem merak eder hem de bundan ciddi bir endişe duyar.
Sayfa 118Kitabı okudu
Toplum ve Sanat
Sanatkâr, içinde yaşadığı toplumun medeniyet tasavvurunu benimsediği ölçüde o topluma ait olur ve bu aidiyetten yola çıkarak kendi duygu ve ruh dünyası üzerinden toplumun ruh ve duygu duygu dünyasına tasarruf eder.
Sayfa 108Kitabı okudu
536 öğeden 351 ile 360 arasındakiler gösteriliyor.